Ja koliko znam fb stranice nikad nisu isle ovako na explore kao sto sad idu, prije su se prikazivale samo pratiocima, posto sad pustaju na explore, broj lajkova na str ne igra neku ulogu, kod mene stranica od 50k koja 6-7 godina donosila min broj klikova na sajt donosi sada vise od stranice od 300k koja je prije uvijek kidala, tako da se sve izmjenilo nenormalno. Clanak koji objavim prodje tek kroz 3-4 dana jer tek tad ga puste na feed ljudima.
Ali ne traje dugo pusti te par objava i opet na staro isto kao da testiraju nesto…
Koliko sam skontao svako par dana pustaju neke objave, nije nasumicno nego najvise pustaju objave koje su odmah nakon postanja imale najbolju interakciju, komentari lajkovi itd. I onda nakon 3-4 dana puste ne feed ljudima na explore, i drze tako objavu isto 3-4 dana i samo je ugase, poslije opet puste neku drugu, e sad koliko ce to trajati niko ne zna, osim fb algoritma
Iskace mi sad na fb videe od 15 sekundi koji su samo jedna slika- znaci slika pretvorena u video od 15 sek- nista dodana, bukvalno ista slika stoji stalno. Izgleda videe gura bolje
Ima li jos ko problem na androidu prije sat mi se updejtovala fb aplikacija i ne nudi mi opciju za invite
Meni već 7 dana ne radi INVITE a preko 30.000 ljudi mi lajkovalo objavu. Mora neko od toliko ljudi da bude da ne prati stranicu.
Meni na iosu radi a na androidu od sinoc nece
Meni zavisi od stranice do stranice. Na jednoj imam invite na drugoj ne. Ne znam u cemu je problem,ali zivim u tripu da kad saljem pozivnice da mi fb ne gura objave u viral.Mesec dana ne saljem pozivnice imam 50 viralnih objava, mesec dana saljem i ne budu 2 viralne objave. Ne znam da li je i kod vas to slucaj
Nisam siguran, i ja sam zadnjih dana slao vise invite i oboren mi je reach na svim stranicama, bas cu testirati narednih dana da li to ima uticaja…
Kod mene kao da je obrnuto na onim gdje ne saljem ne mogu nista…a ovamo pusti nekad
Da li postoji neki limit za pozivnice? Mozda je do toga, da se previse pozivnica posalje?
Ja sam na jednoj stranici slao preko moba ono max odjednom sto moze 700-800 odjednom i tako par dana zaredom i ukinuli su mi onda skroz na toj stranici, na ovim drugim zovem preko laptopa u business suite ono po 100 i tako 300-400 dnevno i tu mi ne diraju, dakle zakljucak ako zoves previse svaki dan ugase ti opciju.
Al mi nije jasan ovaj pad, i prije sam imao padova, ali nisam ovako imao naglo, kao sto sam napisao gore slao sam vise ove pozivnice, prestat cu pa da vidim hoce li se oporaviti, ako ste imali ovakve padove kako ste ih vracali
Pogledaj mozda su ti preporuke suspendovali. Meni na par stranica tako sve u zelenom ali suspenduju one preporuke. I mrtvo…
Meni od jučer isto reach naglo opao. Nisam slao pozivnice. Isto sam radio kao i unazad par mjeseci, ali vidim da je reach nikakav i to na 31 500 pratitelja. Također, interakcija korisnika je pala. Posljedično padu reach-a.
Ako sam te dobro shvatio tek poslije mjesec dana su ti ponovo pustli objave na viral od kako ne saljes pozivnice? Kod mene vec 10 dana nista ne ide u viral,
Kad pričate o invite na što mislite?
Invajt ljudi koji su lajkali objavu a nisu stranicu
Pogledaj jesu ti preporuke suspendovane. Primjetio sam da je sad to najveci problem sa stranicama, kada to iskljuce isto kao prije kad ode u crveno. Mrtva bude stranica bukvalno..
Nisu suspendovane preporuke, idu postovi ali 80% manje nego prije. Ovo do sad najduze traje da ne idu viral objave , puste malo i zaustave