Otprilike da račun u banci i porezi, predstavljaju najveći problem. Što se tiče admina iz podobne države, to bi se i moglo iskombinovati.
Da, ja sam tako, sina stavila za admina, al moj racun iz BiH, sve su oni prihvatili, aktiviran in ads stream i na kraju nema monetizacije jer …bla bla zao nam je vasa zemlja nije bla bla bla.
Pa da. Ja nisam provjeravao, al sam predpostavio da je tako, nažalost. Mada ono bi se mogao srediti i bank račun u podobnoj državi. Samo sto su problem porezi, u EU su rigorozni.
Pa opet je drugačije tamo, kod nas je i 100km oporezivo, kod njih je od 2022. neoporezivo od 10000 do 22000 eura godisnje zarade, sve racunaju, bracni status, pripadnost crkvi, da li je otvorena samostalna radnja itd. A kad su vece cifre u pitanju onda na primjer na 50000 eura NEOŽENJEN plaća 10000 poreza, a oženjen oko 6000, s tim da imaju normalno pravo na povrat.
Gledam jutros feed mog privatnog profila, i otprilike ide ovako, 10 postova, predlažemo za vas, pa 3-4 sponzorisana, pa tek onda idu prijatelji i stranice koje pratim. Tako da fb definitivno gura neke, a kako oni dođu do tog statusa, ne znam.
Prije 19h mi odobrili oglas, a još uvijek doseg nula
Na fejsu nikada ništa nije bilo logično. Ne autorska prava, nego videozapisi moraju biti originalni. Ima puno naši ljudi koji žive u podržanim zemljama i vjerujem da im to nije problem, nego sadržaj.
Zašto nije stavio svoj račun?
Gore su interakcije nego sam reach, maloprije gledam milionska stranica, objavljen video 25 lajkova a pregleda 146k…
Crossposting, nije postavljen samo na toj stranici.
Pa ja sam stavila svoj jos kad sam predavala, tek naknadno sam sina stavila za admina kad mi je receno da mora bit jedan od admina iz ‘podobne’ zemlje (tada nisam liste zemalja ni gledala, milsila sam da moze s tim da imam IA), ali ni nakon toga nije islo, pa su mi neki dan ovdje na forumu kazali da mora i racun bit iz ‘podobne’ zemlje. Vidjet cu da promijenim poslije, necu sad nista da diram dok mi IA ne isplate sljedeci mjesec.
A da li ste pokusali sa instagram reels ? Na instagramu su sve zemlje dostupne za monetizaciju .
Kontam, posto je instagram povezan sa fb, da se na instagram objavljuju reels- ovi, a na fb stranicama ih sharovati.
Jesi li siguran za reels monetizaciju? Ja je ne vidim kod mene u nalozima.
Nemam Instagram. Ni tiktok, twitter… nista
Kucaj na google “instagram reels countries”. Kad otvoriš listu, medju nabrojanim su i države balkana.
Nemam ni ja instagram, zato i pitam. Bas me zanima da li bi tako moglo.
Da videh, glavni uslov 100k pratilaca, mora da nadjem nacin
Ne znam samo koji im je fazon. Na instagramu odobrena monetizacija, a na fb ne.
Da, to je bas glupost…
Kako mislite odobrena? Dajte link gdje ste procitali, na ig ne postoji video monetizacija postojao je reel bonus al ni ti nije moglo kod nas, i to su sad ukinuli jer se kao ne isplati… pratim odavno glavnog Adam Mosseria nikad nije spomenuo jos video monetizaciju.
ne znam gdje su pronašli ove informacije i da treba 100k pratitelja?