Facebook odjednom smanjio domet na svim stranicama

Ja @followers opciju imala na stranici od 13k. imam je i dalje, tek od jučer imam tu opciju na stranici od 15k. Imam i na drugog stranici od 15k. ali nju ne koristim. Dok na stranici od 72k nemam ništa od opcija tagovanja. Sad provjerim imam @followers opciju i na maloj str od 2.5k.

I meni na jednoj od 15k ima opcija followers

Meni se to desava sa instagramom

Poslije godinu dana restrikcija :roll_eyes:

2 Likeova

Ma džabe sve. Imam isto veći reach, ali klikova ne.

1 Like

Facebook izgleda teži sam sebe da uništi. Totalno mi uništio reach od sinoć a i drugi prijatelji se žale. Znači užas, užas, užas!

1 Like

Jest od sinoc je haos kod mnogih

1 Like

Ma nemam riječi, ludilo eto. Ubiješ se za jedan tekst, a onda ti ga Facebook ograničava

Jel zna neko vise o ovim oglasima na facebooku, domaca stranica iskoci mi sad oglas na videu kao yt da je u pitanju. Kako su uspjeli doci do monetizacije ili je ovo facebook sam ubacio od sebe ?

Sami ubacuju a autori videa s naseg podrucja nemaju pravo na ostvareni profit od oglasa

E jesu bolesni debili, i ono malo nade sto bi se moglo iskoristiti ne daju

2 Likeova

Napravio sam fb grupu, i stavio automatski da poziva ljude, medjutim imam problem da ljudi ne mogu komentarisati nijedan post, gledao sam postavke sve je ok, jel zna neko sta treba ukljuciti?

Možda su isključeni u postavkama. Imaju ovdje smjernice za isk/uklj komentara pa možda pomogne Turn off post comments or comment replies in a Facebook group | Centar za pomoć Facebook

Zna li neko zasto mi ne dolaze obavijesti od fb kad mi da neku restrikciju ili kad mi neko od ovih raskrinkavanja oznaci vijest kao lazna ili dezinformacija. ugl mi nikako ne dolaze obavijesti o tome, a o svemu ostalo sto nije vazno dolazi

ne dolazi ni meni,zato svaki dan provjeravam status stranica

Ovaj pad reacha ne da je užasan, nego nemam dovoljno riječi kojim bih opisao zgražavanje nad ovom situacijom. Ovo je dno dna, da ne može gore. Ne znam da li je i kod vas, ali kod mene je najblaže rečeno katastrofa!

1 Like

katastrofa i kod mene, muka me uhvati kad pogledam analitiku

2 Likeova

Ja objavila na jednu stranicu pjesmu, spot od desnog krila Hamasa, odma restrikcija na reklamiranje terorizma hahhahahahah. Samo sam pjesmu objavila, bez opisa, fina pjesma, fini vojnici, ali kazu ‘ne smije se’. Kod nas u Bosni, Hamas nije oznacen kao terorist, ali tako je kad su društvene mreze Zapadne i one dirigiraju pravila. A sto se tice dometa, nikome, ko nema verifikovanu stranicu nije dozvoljen domet ako pise o politici, a ako pisete o tratincicama, o KB objavama “umro ovaj i onaj, a nije” tipa “trazim muskarca” bla bla, e to prolazi, na glupe objave fb ne reaguje. Valjda trebamo pisat o tome, a ne o realnosti koja nas sve okružuje. I da, dobijem upozorenje o “nepodobnom sadrzaju” zbog objave jer je službenik u američkom Senatu snimio video dok se seksa s drugim muškarcem u “svetoj senatskoj sobi za saslušanja”. Pa nisam ga ja natjerala da bude peder i da oskrnavi tu sobu hahahhah. Ali eto, nece zapad da zna koliko su zapravo izopaceni, budimo glupi kakvim nas i smatraju.

2 Likeova

Na videa koja su objavljena prije 5-6 godina sad dolazi copyright strike i to od Jukin Media Copyright Team, zbog njih su mi obrisane dvije
stranice. A restrikcije su bas sad pojačali od početka ovog sranja u Izraelu. Neki dan sam sam dobio crveno zbog naslovne slike na stranici koja je bila od osnivanja stranice.