Facebook odjednom smanjio domet na svim stranicama

Kod mene prosječan mjesečni reach na jednoj stranici 4M.

Evo rezultati za €20 300k pregleda

Evo moj reach bez primoviranja u posljednih 7 dana,ali ja sam laik izgleda pa to ne znam iskoristiti kako treba…

dobio sam pun ■■■■■ notifikacija oko spama gdje brisu postove… od prije 3 godine! I ne daju nove da se objave…

Ima li iko danas i juce slicnih problema?

1 Like

Meni na jednoj stranici, kad objavim ne izađe post uopšte :rofl: nema na njoj restrikcija, nista. Gledala s drugog profila, nema objave. Pojavi se nakon par sati, 0 0 0 0 niko ni vidio ni čuo :rofl: pa je obrišem

vjerovatno automatski ukljonjeno kao spam… katastrofa, ne moze se nist aobjavit

Sve je to ok. Meni dodje upozorenje na profil za stranice na kojima nisam admin, a postovao tamo 2015 :smiley:

Prikriveni shadow banning je moje mišljenje, planski odstranjene brojne stranice

Odlučio sam prodati portal zbog toga, prodao sam Adsense, povukao novce s Mgida

Ako želite izbjeći kontroverzne Facebook algoritme, okrenite se reelsu jer ih u video objavama nema

Kako monetizovati reels?

Dobro pitanje

Možda ovo pomogne: Redirecting...

Citav sajt uhvacen ovako… nije ni na jednu fb stranicu stiglo upozorenje, samo obrisane objave i ne moze se vise nista sharovat… da se oprostim od domene il da se nadam da ce ispravit ovo kad im posaljem par ovih upita sto dopustaju?

Provjeri na raskrinkavanju i istinomeru da li su ti pregledali sajt, ako su ti dosta vijesti oznacili kao lazne ovo je mozda razlog zasto te fb “blokirao”

Meni se to desilo davno, prije 4 godine, ali samo za jednu objavu o vukovima. Kad sam htjela da podijelim tako mi pisalo, i na Geeku mi savjetovali da otvorim link “let us know” i da kratko objasnim o čemu se radi, ali da to uradim nekoliko puta, (da kažem poznanicima da pokušaju objavit link i da isto prijave nesporazum). I nakon sat, dva, vratio se link u normalu, samo sam morala sliku vuka promijenit. A kod tebe su svi linkovi zahvaceni? Pa probaj s prijateljima, neka podijele i otvore link na kraju rečenice, nek kratko obrazlože da je greška. Moguće da ti je neko i prijavljivao sajt.

I da jeste, čisto sumnjam da je zbog toga, onda bi RTRS, Informer, Allo, N1 itd davno bili blokirani

Jel ti prestalo ovo? Meni se pocelo od jucer isto desavati

Pošalji mi PM sa domenom, podijelit ću ti ja sa mojih profila, pa ćemo se nadati da ti skinu.
Meni su blokirali jednu 30 000 puta dosad. Ako imas shared host, tipa nejmčiš i imaš dodatnu domenu, nemam pojma kako, ali sam skužio da brzo blokiraju i drugi domen i odma skuže.

-Zato najbolje da tu trenutno probaš ispeglat.

Ima li jos ko ovih problema zadnja tri dana mi samo dolaze kao post spam, a ne mogu ni da vidim o kojem se postu radi. Samo ono da potvrdis i dobijes ogranicenje…

Meni nije došlo to. Zasad nema problema.

već nekoliko dana ne mogu preko računala ili laptopa da postam linkove preko Meta Business Suite
jednostavno stoji samo tekst, kad objavim, bude samo link onako kao “rečenica” i ništa više…
preko mobilnog ide normalno,
ima li ko sličnih problema?

1 Like

I meni isto, sporo ucitava link, pa samo klikni kao da ces zakazati objavu za kasnije, tad ga odmah ucita, pa vrati na normalno- trenutno objavljivanje