Facebook oglašavanje zaključak

Otvorit ću novu temu, bolje je , nego ulazit u nečiju tuđu.

Dakle malo sam probao oglašavanje na Fejsu pa ću dati svoj dojam i zaključak.

Uložio sam nekih 25 $ za jednu stranicu i što sam dobio , pa mogu reći ništa osim lajkova. Dobio sam lajkove ali povratna informacija je nikakva kao da su zombiji lajkali.

Dobio sam nekih 800 lakova za grupu ali ljud koji su lajkali , nisu ni gledali sadržaj grupe a bome niti pogledali link u toj grupi koji vodi na web stranicu.

Tako da , za mene FB nema smisla. Bacanje novca u vjetar. Čitao sam da su neke svjetske firme napravile studiju i zkaljučile da oglašavanje na FB nema smisla.

1 Like

Ne mogu da shvatim da ima jos glupih ljudi (osim politicara koji se sjebaše na fjesu boostajući svoje predizborne kampanje)

Evo jednog primjera. Ja lično ŽIVIM od fejsa tacnije od viralnog sadrzaja, nema sta nisam probao i kako nisam probao dovesti fanove na svoje fb stranice i do sada najbolja metoda je bila kupiti fb stranice od djece koja ih dovode shere for share (S4S) metodom.

Primjetio sam da je najskuplje oglašavanje reklamiranje postova. Znatno je skuplje od recimo oglašavanja grupe i skupljanja lajkova.

Plaćeno oglašavanje se kombinira sa comunity managementom! Zbog toga su te kampanje tako uspješne.
Ako nije tajna, što si oglašavao? Koji proizvod, uslugu?

@Zdenga ako nije tajna, da li su ti stranice viralnog sadržaja na stranom jeziku ili na našem “balkanskom” ?

Kombinovano :smiley: Imam i strane i domace

@zdenga da li si imao problema sa fb page i ubacivanjem linkova? Napravio sam sajt sa viralnim a plan je bio da vecinu posjeta dovodim sa fb. Medjutim, kako imam ime domena koji se ocigledno ne svidja fb-u jer su mi odmah oglasili da je sajt spam. Poslao sam im 3 maila ali mislim da njih bas boli u** za mailove.

Napravi fb app u developers.facebook.com i povesi sa pluginom FACEBOOK tu app unesi one podatke koje trebas, secret id i ostalo, i nakon par dana ce sam spam proci :slight_smile:
Svaka domena u početku ima spam, ja sam na taj nacin rjesavao…

FB pluginom na wp? Ubacivao sam vec na jedan sajt onaj code ali mislim da ne mislis na to? Mislis na ovo mozda https://developers.facebook.com/products/sharing/ ili na nesto drugo?

I opet …

I sta sad? I dalje tvrdim da je to samo zbog imena! *ebo ih like, da ih *ebo!

da nisi možda koristio kakav clickjacking za punjenje stranice lajkovima, pa te zbog toga označili kao spam

Nisam. Ovako je bilo:
-kupio domen
-podigao sajt
-ubacio jedan post
-napravio FB page

Kada sam dosao do dijela kada se ubaci link za sajt, iskocila je ona poruka marked as spam, bla,bla,bla.

Postavljaj par dana i proci ce