Nisam previse istrazivao a koristim vec neko vrijeme i rezultati su ok ali puno mi potrosi novca za oglase 10 ljudi ako klikne na oglas i javi mi se porukom ono automatski skine mi oko 8 $ sto smatram da je puno. Da li ima opcija da sam podesim cijenu po kliku da stavim npr 0,03 ili tako nesto ipak je ovo BIH
Sve ovisi šta prodaješ, prema tome gledaš ROI. Ako prodaješ nešto od 100€ i imaš cijenu po poruci od 1€, a u prosjeku svaki 10 upit završi sa prodajom, tada za 10€ prodaš stvar od 100€, što je okej. Ako prodaješ stvar koja je jeftnija, a imaš cijenu od 0,84$ po poruci - možeš pokušati promijeniti oglas, napraviti ga kreativnije, možda preći na više ciljeva pa vidjet koji donosi najbolje rezulate?
Možda nema interesa za proizvod, možda je preskup, može biti sto stvari i nemoguće je ovako reći da li je puno 0,84$ ili ne. Ja sam nekad imao i puno skuplje cijene, ali se prodavalo i puno skuplje proizvode i ROI je bio odličan, bez obzira na cijenu koja se plaćala FB-u.
Ja placam video ne placam neki proizvod i na osnovu tog video ljudi se jave u inbox i pitaju za cijenu sad gledam neki oglasu idu kad se sve sabere i do 1.25 eura po konverzaciji mislio sam da se moze podesiti neka cijena pitao sam AI on savjetuje da dodam jos neke zemlje osim BIH sad ne znam koliko je to pametno i da nece skociti cijena jos vise od toga
Da li ti treba oglas sa opcijom da ti se moze slati poruka? Kad, na primjer, pravis oglas, oni automatski ispune prema njihovim postavkama, mislim da je slanje poruke skupa akcija. Probaj u oglasu da promijenis postavke. Prvo, uredi gornju automatsku opciju i odaberi ono sto zelis, mozes staviti da povecas angazman. Također, ispod toga imas opciju da ne primas uopste poruke “uklanjanjem dugmeta”. Vecina kupaca moze slati poruke preko stranice ako ih zanima proizvod ili putem komentara, i sto je najvaznije postavi, na primjer, 20 eura na period od 4-5 dana, ako ti to odgovara, jer ako postavis 10 eura na jedan dan , FB ce uzeti 10 eura taj dan bez obzira koliko poruka primio. A na primjer sa 20 eura za 4 dana, oni ce uzeti 5 eura po danu.(+ ’ koji cent)
Ne možeš podesiti skinu koliko hoće, ali ovi dana je nenormalno skupo, kao da ima neki problem.
E onda treba njihovu podrsku kontaktirat, ne smiju mimo cifre koja se postavi
Ali video koji placas služi za šta? Koji ti je cilj oglasa - pretpostavljam prodaja usluge ili proizvoda?
Cijena varira o raznim stvarima, od atraktivnosti same usluge ili proizvoda, pa do kvalitete oglasa. Traži da imaš što bolji ROI, testiraj oglase. Za početak napravi 15ak oglasa, vrsta, što slika, što videa. Različiti opisi, dodaj sve formate kod slika, nemoj da sam krati, ili kod videa. Različite targete na svaki. Pokušaj prebacit se na web, onda s Pixelom ćeš s vremenom sužavat publiku i vidjet ponašanje i gdje šteka oglas.
Treba vremena, nije više to kliknut “promoviraj objavu” i dodat budžet. Zato postoje ljudi koji se bave ovime i naplaćuju svoju uslugu - znanje i vrijeme potrebno da se kvalitetno odrade oglasi i prate rezultati…