Facebook, Twitter, Pinterest ili nešto peto?!

Pitanje koje sam morao postaviti ovdje, a nadam se da će biti vrlo dobro popračeno odgovoirma.

Naime, trenutno radim na nekoliko sajtova (tema:putovanja) i sad je došlo vrijeme da izgradim i svoju social zajednicu. No, nakon što je Facebook gotovo pa uništio stranice smanjivanjem dosega gotovo do 0, pitanje je ne kojoj mreži graditi social zajednicu.

Ratzmišljao sam o tome da umjesto Facebook stranice pokrenem Facebook grupu jer mi se nekako čini da korisnici grupe puno više i bolje dobivaju sadržaj nego je to slučaj s stranicama. S druge strane otvaranje grupe umjesto stranice čini mi se pomalo ne profesionalan potez. Šta mislite o tome? Da li je bolje otvoriti Facebook stranicu ili Facebook grupu?

Nadalje, čini se kako Facebook budućnost vidi samo u prama, pa me zanima koju alternativu bi bilo najbolje uzeti. Da li bi mi se više od facebook zajednice isplatilo graditi Twitter zajednicu? Ili pak možda Pinterest zajednicu? Ili nešto sasvim treće? Budući da su mi sajtovi vezani uz putovanja, nekako mi se čni da bi Pinterest bio dobar izbor za mene. Kakvo je vaše mišljenje o svemu tome?

Šta da gradim? U što da ulažem novce? Ajmo malo raspravljati! :smiley:

Na instagram :slight_smile: on je sve popularniji i na objave clanaka na blogovima

hmmm… Instagram je u vlasništvu facebooka, tako da čisto sumnjam da je dobra alternativa… Uz to, Instagram mi se čini nekako previše zatvorena mreža… zatvorena - previše se fokusira na fotografije :wink:

tacno ali postaje bas bas aktivna, ono sto ja mogu primjetit i sto je najace ko ti lajkuje sliku izlazi mu i na fejsbuk tako da si i taj krug zatvorio

Napravi facebook account za taj portal posebno, znaci bez pravog imena itd. Dodaj ljude u grupu, te se registruj na http://dlvr.it i stavi da ti automatski postira u grupe sa RSS-a

1 Like

nije meni problem objavljivati sadržaj, već je problem u što ulagati i da li ima smisla ulagati u neku od društvenih mreža ili je bolje ulagati na obajve po blogovima i stranicama :wink:

Kombinacija svega navedenoga je jedina “dobitna kombinacija”. Social Networking za dobivanje sto veceg broja zainteresiranih, a blg posting kao content marketing za dobivanje sto vise organic search visita. Ako jednu kariku izostavis druga ti skoro pa nema smisla. Sto se tice koje social networke odabrati: sve zajedno i kombinirati.

Ali ultimativno pitanje je koji ti je krajni cilj svega toga. Ako ti je krajni cilj dovesti korisnika na stranicu da ti klikne na adsense oglas onda ti je moja preporuka da se odmah okanis toga jer nit koristi nit zarade od toga.

mozda najbolje raditi pomalo na 2 mreze, ja bi preporucio pintarest ili instagram i g+. a sve dalje usmjeravati na neko vlastito mjesto neoptereceno ikakvom konverzijom osim prikupljanja mejl adrese.

imam vise takvih projekata i ni jedan ne ovisi o nekom drugom, s vremenom skupis mejl bazu i komuniciras s kime i kada zelis.