FameBit Youtube zarada

Youtube je prije nekih 3 godine kupio FameBit. Platforma omogućuje veću zaradu kreatorima sadržaja ali ponajprije lakši i jednostavniji način komunikacije između Branda i kreatora videa / youtube kanala. Na famebit-u se možete registrirati kao Brand ili kao kreator.

Inflencer marketing je postao skoro pa obavezan i svaki mali, srednji ili veći Brand koristi reklamiranje kako bi iskoristili potencijal pratitelja nekog vlogera, ovisi o niši. Problem je komunikacija, jer velikim Brandovima su potrebne brojke i točne statistike koje uvijek mogu pročitati na FameBit-u pa se izbjegava kontakt sa hrpom youtubera. Na taj način ovi u marketingu Branda uvijek mogu i znaju statistiku koju mogu očekivati ako dogovore suradnju. Famebit uzima 10% od kreatora te isto toliko od Branda, koliko sam uspio skužiti. Famebit je posrednik između youtubera i Branda u stvari.

Otvaram temu jer je tek odnedavno FameBit otvorio vrata globalno svima u svijetu, te nije ograničen na USA. Ja sam napravio kanal i zarada može početi odmah jer ima dosta ponuda u kojoj zaradite npr. 100 USD. Dovoljno je pročitati zahtjeve od Branda i dolje kliknuti “proposal” te čekati odgovor. Ipak, na žalost baš i nema iz Hrvatske ponude ali je tek počelo, stoga je za očekivati da će puno Brandova u skorom periodu napraviti svoj account na Famebitu. Na taj način izbjegavaju trošak koji imaju plaćajući nekom komunikacijskom laboratoriju kako bi odradili komunikaciju sa youtuberom. Naime, neće npr. Coca Cola izravno kontaktirati nekog youtubera, osim ako je neki individualni slučaj itd itd…

Uglavnom, čini mi se Ok, brzo ali i jednostavno. Čim napravite kanal, već ste u ponudi i možete očekivati ponude ili slati svoje ponude Brandovima koji su tamo da traže kreatora. Također postoji i suradnja sa drugim kreatorima sadržaja ali nisam još dokučio kakve su to prednosti, osim za one koji su vlasnici više youtube kanala.

Siguran sam da će do kraja ove godine biti ogroman broj Brandova koji će pronaći svoje youtubere preko Fambita. Sretni mi i oni, nadam se

1 Like

Ovo moram da isprobam.Da li se tu se samo zaradjuje od sponzorstava,ili ima i reklama kao i youtube?
Ovo i nije bas lako povezati jer treba ispuniti uslove:
" Creator Sign Up

View top paying sponsorships today! You need at least 5000 followers on a channel to join our marketplace."

Sign up with YouTube
Sign up with Twitter
Sign up with Tumblr

Ni jedan nema 5000 :thinking:

Da istina, potrebno je 5000 pratitelja, uopće nisam gledao taj podatak, već se samo povezao koristeći yt račun. Zarada je isključivo na branded content ako postigneš dogovor.

Imam ali ispod 5000 i ima monetizaciju,nekako kaplje sa youtuba pa sam mislio da i ovo probam ali cu mozda sa drugim kanalom,treba tu i kvalitetan sadrzaj,nije ovo bas tako lako.

1 Like

Naravno,treba kvalitetan sadrzaj.
Nece oni uzimati bilo sta,a kvalitetan sadrzaj treba dobro osmisliti i kvalitetnom opremom snimiti.

To je i najtezi deo,jer opremu vec imam,snimam za youtube ali nije englesko govorno podrucje,nego nase balkansko.

Nadji nekog prijatelja ili prijateljicu koji govore engleski pa kad uradite video dogovorite se o procentu koji ces im isplatiti kada zaradis.

1 Like

Dosta dobar predlog,nisam o tome nikad razmisljao youtube mi je bio hobi pa se pretvorio u zaradu,opstala monetizacija jer mi je originalan sadrzaj sa postovanjem svih pravila.Moram sad da vidim sta bi i kako sa ovim sajtom.