Fb linkovi

Utiču li fb linkovi na poziciju u guglu?

Nop.
Nofollow. U osnovi da vrijede nesto po tom pitanju pozicija na trazilicama, to bi bila uber manipulacija, rupa kakvih nisu imali vec 5+ godina kolko znam. Sto cutts nebi volio.

Ako naravno, dosta ostalih linkova nakupis, onda i FB imaju neku svoju ulogu, ali sami po sebi ne vrijede puno u ocima gugla. “Ne vrijede puno” = “vrlo malo”.

Naravno, postoji i npr, moja (legitimna) teorija da ako vec i koristis share na FB, pa uspijes zadrzati te korisnike jer ti je content dobar, google bi ti trebao blagonaklonije gledat stranicu kroz neko vrijeme.

Koliko ja znam ne utjecu ali Twitter linkovi utjecu (jako malo zasad).

Da Twiter izgleda ima neki uticaj mada ima i onih koji tvrde da veliki broj lajkova na FB može da pomogne u rangiranju ali za to nema nikakvih dokaza.

Problem je kod vecine da svi traze jednu,dvije neku foru koja “pali”.
Proces popularizacije sajta, iliti kako bi vec nazvali taj cijeli SEO se ne sastoji od jedne stvari kojoj se onda određuje vrijednost.
To je proces. Slozen.

Kako bi izgledao internet kad bi svako mogao da uz foru ili dve rangira na prvoj stranici za ključne reči koje je izabrao?

Isto ko i sad samo bi ljudi manje vremena gubili na gluposti.

Baš gledam svoj Google analitics za jednu od stranica i zamjetih
u dnu da mi prikazuje:
Facebook
Shares: 7
Likes: 3
Comments: 8
hm, moglo bi se reći da je i to jedno od komadića slagalice zvane SEO.

Jebiga ja šta god podjelim moram naletit na dobru budalu da mu se to svidi

ma kakav fejsbuk…jednostavnije je i efikasnije na web postaviti forum (besplatan phpbb3…naprimjer)…pa ako ljude zanima tema tvog weba…besplatno ce ti postavljati sadrzaj (pitanja i odgovore).
Primjer:

http://www.google.hr

trazi:
Fb linkovi
prvi rezultat?
E sad zamisli kako bi webmajstori prosli da se ta tema (Fb linkovi , ili bilo koja druga vec postavljena na ovom forumu) pokrenula na fejsu??!!


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja