FB Page Quality Your Page has a violation

Pozdrav svima, zanima me da li je jos neko ovdje na forumu dobio upozorenje na page? Prije nekoliko dana dobio sam ga na jednom velikom pag-u gdje imam oko 200K ljudi. Kakve su posljedice?

A jesu naveli razlog zasto si dobio opomenu

1 Like

Pozdrav prijatelju, jesu i razlog je "False News You shared content that was rated False by an independent fact-checker. uzeo sam post tj fotografiju sa jednog stranice, objavio i detektovali su to, a sto je zanimljivo na toj stranici idalje stoji post a na mojoj su izbrisali.

Imam slican problem, tj drug jedan na velikim stranicama. Objave su oznacene kao spam, a ne vidim nikakav razlog za to- znaci nisu u pitanju lazi, poziv na nasilje ili tako nesto (sto sam vidjao online)… Da li se neko susretao sa ovim i kakva su rjesenja?

Graditi kuću na tuđem zemljištu je uvijek riskantno. Vlasnik može onemogućiti pristup kada god poželi.

Ako je stvarno false alarm, jer je bot zabunom označio stranicu kao spam, onda se može zatražiti manual review. Ako ste stvarno kršili pravila, tada je najbolje rješenje krenuti od nule.

Kako bi mogao zatraziti manual review? (nadam se da ne mislis na ono “I disagree” “ne slazem se s odlukom”)

Koji checker vam je vrsio provjeru? Ja akd sam isto dobila za dijeljenje false news, faktograf.hr je vrsio provjeru tacnosti, i ja sam se njima obratila na njihovoj zvanicnoj fb stranici i onda na gmail. Objasnila sam situaciju i oni su mi ponistili tu restrikciju. Pa pokusajte da kontaktirate ko je vrsio provjeru