Fbclid na google analytics

Primjetio sam u google analytics posjetu na moju stranicu ali na kraju mog url-a ima produžetak:
?fbclid=iVA055GHiKDLWQOFUGT

Stvar je u tome da nema tih linkova malo. U svakom trenutku je nekoliko posjeta sa tim famoznim fbclid. E sad, istraživao sam malo po internetu i odmah mi je upalo u oko da taj “fbclid” ugrožava SEO. To je neki facebook click identifier baš kao što ga ima i google za komunikaciju sa analitikom.

Zanima me dali se netko susreo sa tim i podrobnije istražio koje su posljedice toga fbclid

To je to što si dobro identificirao kao ‘posjetitelja s Facebooka’. On kao takav nije opasan, ali ni naročito vrijedan za Google (pa tako i AdSense) te SEO. :wink: :o:

2 Likeova

Ej, baš sam sad išao podijeliti nešto na fejsu i nema tog fbclid. Jel moguće da ako neka žnj. stranica podijeli ili profil nešto sa mog weba da samo onda ima taj fcblid? Obzirom da je moja fejs stranica čista, onda ne šalju taj fcblid? To je jedino što mi u ovom trenutku pada na pamet

He he, :grinning: to je jedino što sasvim sigurno nije uzrok tomu. :slight_smile:
Naravno, uz dužno poštovanje tebi, i posebno navedenoj FB stranici. :grinning: :o:

1 Like

ako si nekad prije otvarao stranicu direktno onda se možda ne prikazuje … vjerovatno se prikazuje samo za onoga ko sa fejsbuka uđe prvi put na stranicu :smiley: :smiley: :smiley:

1 Like

Hahhaha, onda dobro (76 znakova)

1 Like

Ovo je genericni unikatni ID koji facebook kreira automatski npr kada nekom u mesenger posaljes link ka nekom sajtu. Za tebe kao vlasnika stranica nema uopste nikakvog znacaja, te ni na koji nacin ne utice na seo ili uopsteno web.

1 Like

Hvala ti na povratnoj informaciji!

Uglavnom ti taj fbclid mozes iskljuciti tj da ti se ne pojavljuje. Jer FB je to uveo radi GDRP kad su im zabranili thirdparty cookie, pa sad preko fblic trackuju.

1 Like