File upload, wrong type of file

Imam skriptu za upload mp3 fileova. Korisnik mi govori da je upload bezuspješan i dobiva grešku ‘wrong type of file’ (inače skripta daje tu grešku ako file nije mp3).

Korisnik mi pošalje mailom taj file i ja ga uploadam bez problema. Koristimo isti browser, istu verziju, isti OS, čak je i jezik operativnog sustava isti.

Gdje bi mogao biti problem?

daj nam kod da vidimo

if($_FILES[“file”][“type”] == “audio/mpeg” || $_FILES[“file”][“type”] == “audio/mp3” || $_FILES[“file”][“type”] == “audio/mpg” || $_FILES[“file”][“type”] == “audio/mpeg3”)

{
// type OK! proceed…
}
else
{
echo ‘Wrong type of file! File must be mp3!’;
die;
}

osim toga server mi kreira ovaj error log koji se ponavlja puno puta:

PHP Startup: Unable to load dynamic library ‘/usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20060613/pdo_mysql.so’ - /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20060613/pdo_mysql.so: cannot open shared object file: No such file or directory in Unknown on line 0
[25-Jun-2010 14:06:09]

Novost: sad ne želi ni meni uploadat niti jedan mp3 file. Pošto nije bilo nikakvih promjena na serveru izgleda da nekakav update kod firefox-a stvara problem.

To iz error loga ti govori da ekstenzije nisu tamo di bi trebale biti.

A sta se tice FF, jesi probao uploadati u nekom drugom browseru?

čudne li situacije: odjednom ni meni nije htjelo uploadat sa firefoxom a sa IE da. verizija 3.6.4
maknem firefox i instaliram stariju verziju i radi, instaliram ponovno novu i radi. U to vrijeme dok mi nije radilo se vršio backup cijelog servera.

A ovaj lik koji mi je poslao file kaže da ne može ni s jednim browserom.

Da nije do loše veze? Da li bi pomoglo u php.ini podesit onaj timeout nekakav na više?

max_execution_time?

Pa ovisi, vidi koliki fajl uploadas i koliko to traje … iako, mislim da bi skripta “pukla” kad bi prevrsila to vrijeme i ne bi nista ispisala. Mozda ti je problem bio u tom backup-u sto se radio …

moguće da je MENi smetao backup, a ovaj lik koji mi kaže da ne može uploadat ni s jednim browserom i u vrijeme kad se nije vršio backup- on možda ima lošu vezu… čini mi se da ako je veza loša kod nekih browsera ne ide. Opet ima jedan drugi lik koji kaže da je uspjeo samo sa Safarijem. Pa reko možda Safari najbolje ‘održava’ komunikaciju sa serverom i kod loše veze.
Ne znam… sa kodom mi se sve čini ok, a problem mi javljaju samo likovi iz istočnih zemalja dok ameri nemaju problema.

meni ovo liči na zagušen server…


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja