Firma za SEO ? Vrhunska optimizacija sajta?

Pozdrav, u potraznji sam za kvalitetnom SEO firmom, bilo da je ona iz Hrvatske ili Srbije. No sta me muči, kada ukucam na Google firma za SEO, ima ih mnogoooo. Cene im nisu male, kako odabrati profesionalnu SEO firmu koja ce uraditi vrhunsku optimizaciju sajta? Dakle ne trazim da mi neko privatno radi SEO vec profesionalne ljude, tj firmu.

Mnogo ih ima a treba odabrati pravu. Nije problem da platim ako cu dobiti dobru optimizaciju sajta na Google. Ako ko ima kakvih iskustva sa firmama za SEO, neka napise. Veliko hvala. :slight_smile:

Ovo je cenovnik firme PopArt. :slight_smile:

ako prvi put ulazes u SEO dobro razmisli jel volis riskirati posto niko nista ne moze da ti garantuje bila to firma ili ne a meni se cini da si uvjeren ako kupis od firme da ces imati bolje rezultate ili da nesto bolje znaju sto ne mora da bude tacno… druga stvar mozda ti pare i nisu problem ali unistices stranicu ako radis los SEO a povratak je jako dug i tezak… znam da je privlacno ali dobro sve proguglaj prije nego zalet uzmes eto toliko :slight_smile:

1 Like

Ako pogodiš sa adwordsom i imaš nešto love za testiranje možeš zaraditi puno više i brže nego da startaš od nule sa gradnjom linkova.

Radi sam SEO, dajem ti 90% šanse da će ti te firme pokopati sajt (ako je nov) umjesto da će ti ga dignuti, uz to će te i skupo koštati.

1 Like

@Aleksandar.Innsbruck svega ima. Ali stvarno svega. Svi se u današnje vrijeme predstavljaju kao SEO i marketinški stručnjaci i stvarno je teško prepoznati njihov realan učinak. Najpoštenije je da prikažu referentne radove i to prije i nakon njihove “magije”.

@bugi ne slažem se s tvojim mišljenjem. Na osnovu čega tvrdiš da će regularna firma ubiti web stranicu a netko u fušu, pronađen na forumu s nickom “bugs_bunny” to neće napraviti? Znaš li koliko je početniku potrebno znanja, truda (a bogme i promašenih metoda i ubijenih webova) kako bi savladao SEO vještine? I još ih primijenio na svoj web!?

Mi smo za neke klijente radili optimiziranje web stranica i rezultati su dosta dobri. Naravno, takve stvari ja osobno ne radim niti moji stalni zaposlenici, nije nam to core business i neće nikad niti biti. Ali uz dobar team stručnjaka koji pod mojom dirigentskom palicom rade posao sukladno pravilima struke i prateći svjetske trendove rezultat nikad ne izostaje. Nikad nisam htio prihvatiti ad hoc kratkoročni posao, naplatiti neku lovu i onda nestati. SEO je proces koji traje i konstantno se usavršava. Poanta je da klijent u konačnici profitira onda će sa zadovoljstvom nastaviti plaćati usluge i stručnjake koji mu dorađuju web. Većina ovih “čarobnjaka” koji se reklamiraju kao SEO agencije samo gleda kako uzeti lovu i reći da su nešto napravili. Što vlasniku web shopa ili portala koji radi AdSense monetiziranje znače milijuni posjeta iz Indije, Pakistana, Filipina…ili još gore raznih botneta kad je njegov ROI=0. A upravo takve metode koriste razne agencije kako bi dokazale i predstavile da su povećali broj posjeta…naravno, takvu priču mogu prodati samo neukim i naivnim (a takvih je najviše).

2 Likeova

Kontaktiraj neke firme i zatrazi im ponudu. Kada dobijes ponudu postavi nam ovdje nekoliko detalja i javit ce ti se neko da ti pomogne u odabiru.

Kontaktiraj prvih 5-6 ili 10 firmi sa Google, dalje nemoj. Da zna raditi SEO ( jos uvijek u slaboj konkurenciji ) doveo bi sebe na prvu stranu.

Nisam rekao da će netko u fušu bolje napraviti nego firma, moje mišljenje da se to treba sam raditi, bez obzira koliko imaš znanja, ako ga nemaš kroz mjesece rada ćeš ga steći. Zašto? Zato jer SEO traje od početka do kraja projekta, sve dok se sajt ne proda ili ugasi, ne možeš raditi SEO 30 dana i čekati rezultate.

Što možeš dobiti s time da platiš firmu 1 ili 3 mjeseca. Dati će ti neke savjete koje keyworde da ubaciš, koje članke da pišeš, da staviš lijepe urlove, nabaviti će neke linkove koji nisu iz te niše nego su iz njihovog izvora gdje trpaju linkove svih kljenata. I što poslije tih par mjeseci?

Ti moraš biti sam taj koji poznaje svoj projekt najbolje i napraviti dugoročan plan. Sa mjesecima rada upoznati nišu, konkurenciju i malo po malo dizati kvalitetu sajta.
Plaćanje nekoga tko će se površno zajebavati sa tvojim webom par mjeseci je gubljenje vremena i novaca, osim ako ne platiš nekome najmanje godinu dana da svaki dan radi umjesto tebe.

1 Like