[quote=“0kultis”]Pozdrav svima,
raspitivao sam se dosta o konkretnim informacijama u vezi fiskalnih blagajni, ali nisam nasao neke odgovore.
Npr. da li koristeni softver mora imati neciju licencu/odobrenje (npr. znam da odredeni programi koji se bave gotovinom moraju imati odobrenje od FINAe), te kako to stoji s open source programima?
Odnosno da preformuliram, da li je dovoljno da softver radi ono sto je propisano (procedura fiskalizacije i izdavanje racuna), ili mora imati obavezan nekakav popratni sadrzaj (arhiva racuna, evidencija prometa, backup, itd.)? Dakle gledam da sam zakonski ispravan.
Naime poceo sam modificirati OpenBravo POS, pa ako neko radi isto nebi bilo na odmet da napise koji kratki izvjestaj o napretku… 
Hvala[/quote]
Moraš tamo u OpenBravu u resursima definirati Ticke.save ili Ticket.close event
link: Openbravo POS Scripting Tutorial - OpenbravoWiki
u tom eventu pozivaš java kod za fiskalizaciju. Preporučam ti da cijeli kod ne bude u resirsima nego da ga svoje klase iskompajliraš sa sourcom i onda u resursima pozoveš te svoje klase kojim pošalješ objekte taxes, ticket i user i one odrade fiskalizaciju. Za rad sa poslovnicama sam dodao novi panel. Dodatne informacije o postavkama fiskalizacije, npr(oznaka poslovnice i oznaka nap uređaja) spremam gdje se spremaju i ostale postavke OpenBrava po defaultu u openbravopos.properties. Ovaj link ti treba da znaš kako spremati jir i zaš kod:
POS/2.30/HowTos/How To Create New Sequence - OpenbravoWiki
Ja sam napravio sve do kraja i naravno ne mogu ti dati samo tako 2 mjeseci mukotrpnog rada. Evo ti screen shotova kako izgleda moje…