Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Dakle bio sam zabezeknut ovim člankom:

Od portala, kao i godinu ranije, najviše je dobio Index 240 tisuća kuna, Dnevno.hr 180 tisuća kuna, Politikaplus 168 tisuća, dok su Dalje.com i Zagrebancija dobili po 162 tisuće kuna. Pritom je Dalje.com kroz udrugu Javno od Fonda dobio 46 tisuća.

izvor

Koje smo mi budale, mučimo se ctr-om, cachiranjem, serverima, optimizacijom, jeftinim outsorcanjem, idejom a sve da bi bili neku lipu u plusu. I onda vidim ovakav članak i vidim da neki naši nazovi portali rade sa čak i 240000 kuna godišnje :anguished: Dakle da dobijem i pola od toga napravio bi sljedeči Huffington Post od medija, ja neznam šta oni rade i na što troše novce ali stvarno vau, čuda bi radio.

Pravilnik:

Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Natječajna dokumentacija i vrednovanje:

Vrednovanje prijava na natječaj

Pitanja:

  • Ima li itko sa ovime iskustva?
  • Koliko se realno upustit u ovako nešto?

Ovak. to ti je inace kupovanje medija odnosno politicki podobnih ili nepodobnih kako nebi pisali protiv nekih struktura (citaj bandic)…Nakon uplate 100-200 tisuca mediji pocinju pozitivno pisat o navedenima…E sad jedan mali osvrt na tu agenciju… Ista agencija je zvala moju prijateljicu koja vodi jedan mali blog gdje par cura pise pricice i pjesme kako bi im eto ona placala mjesecno neznam koliko pausala jer eto oni su agencija koja naplacuje zrak. Onda lovu koju su uzeli od takvih malih koji ulazu i nemaju nikakve zarade na stranici proslijede podobnim medijima ili sebi isplacuju plaće i putovanja i tko zna sto jos… U biti budi sretan da ti nisu uzeli i onda dali Indexu i Babiću koji uopce ne placa porez a ne da jos dobijes nesto :smiley: …pa si misli di zivis

Kakve komedije, i očekivao sam ovakve horror priče :smiley:

Vidim da večina portala koji jesu u igri su strogo političke naravi, Index (ljevo), dnevno.hr (desno) i čak me čudi da takvi državni fondovi financiraju takve politički zadojene portale koji često koriste i govor mrže protiv suprotne strane (oba navedena portala) :smiley:

Nego što nigdje u pravilniku ne vidim jest da li mediji moraju striktno bit na hrv jeziku ili mogu se bavit hrv ali biti na engleskom itd.

Ali računica je jednostavno npr za Index.hr

240 000 kn - godišnje znači ovo:

144.000 kn - 5 novinara - pripravnika (plača 2400kn) koji godinu dana rade za vas na dnevnog bazi
17.500 kn - VPS 6 jezgri i 6 gb rama - godišnje pokriven hosting weba
39.250 kn - Marketing (facebook boost, adwords, seo)
39.250 kn - Popratni troškovi.

A zaradu portala spremate u đep i ostvarujete čisti profit :smiley: pa moraš bit retard da sa ovime ne uspiješ

Dakle wat-da-fak !!!

Ma užaš. Internet - nezavisni medij…bio…možda, prije 20 godina.
Ništa na ovom svijetu više nije nezavisno. Teško je uopće više pronaći relevantnu objektivnu informaciju,
da nije sponzorirana, da nije na relaciji “ustaše-četnici-partizani” ili “Severina-Thompson”.

Novinara pripravnika placa drzava 2400 kn + do 1000 kn za prijevoz. Ti mu mozes nuditi toliku placu, ali ti nitko za to nece htjeti raditi. Na pripravnicki po zakonu mozes uzeti jednu osobu godisnje na jednog mentora iste struke, mada neke firme mimo zakona dobiju puno vise pripravnika.
Ne znam jel bi index dobio i 1 pripravnika, nisam siguran da imaju nekog skolovanog novinara.