Forex trgovanje

Jel ima neko iskustva sa trgovanjem na forexu. Ja sam ima par dana registriran na https://webtrader.fxlider.com/ i koristim demo accaunt i izgleda dosta zanimljivo. Planiram malo vježbati pa pokušati sa pravim novcem.

Moje mišljenje je da se da zaraditi tu ali samo sa višegodišnjim iskustvom, kao i u večini biznisa, 90% ljudi je u minusu, ali i 90% ljudi nema znanja ni iskustva nego samo ulete i klikču na sve što se miće.

Ima li netko da trguje na pravom accauntu, kakva su inskustva.?

Susjed je na to zabrijao, kupio monitore i pratio neke grafikone. Objašnjavao mi je, al mene to ne zanima pa ga nisam ni slušao. Uglavnom nakon par mjeseci je odustao, neznam zašto je odustao, bilo mi ga je neugodno pitati :frowning:

Slično kao i trgovanje s dionicama, samo što se ovdje radi o trgovanju valutama i to s polugom što promjene čini puno bržima. Dakle ako je npr. valuta u koju si uložio narasla za +0.01%, vrijednost tvog kapitala neće narasti za 0.01% nego za puno više, ovisno o tome o kojoj se polugi radi… 1:250, 1:500, 1:1000 itd.

Kao što si rekao, trebaš imati znanja i sreče da bi uspjeo na Forexu, pa ako ti se da učiti ekonomiju… zašto ne probati :slight_smile:

Treba pratiti samo jednu akciju, npr samo eur/usd ili neku firmu tipa google, apple, facebook i igrati samo na njih. Ovi koji se pravi pametni i igraju na više njih u stvari samo kockaju jer nema šanse da možeš sve pratiti kvalitetno.

Ja sam mislio da to sporo ide, ali sad vidim da se to mjenja svake sekunde što znaći da u jednom danu možeš dobiti ili izgubiti koliko god hoćeš love.

Ja sam jedno vrijeme pokusavao i testirao razne sisteme. I nasao sam jedan, no nikako da krenem u to malo ozbiljnije. Vise godina sam svaki dan gledao market i pratio i kad sam trebao napraviti taj korak i konacno poceti s tim ozbiljnije uvijek mi je ensto isksnulo (hakeri napali stranice, seobe servera, neke druge real life stvari) tak da nikad nisam krenuo u to ozbiljnije.

No da bi se uspjelo trebas procitati dosta toga, ako neznas sto je to bearish, bullish, fibonacci, razne vrste trendova, market average, bearish candle, bullish candle, kada se burze otvaraju. Kada izlaze nove vijesti koje ce imati efekt na valute, pol sata prije i poslije tih vijesti kako postupati, random vijesti koje ulete kao rumours ili prave vijesti, prepoznati te iste…

Toliko toga da ako je netko laik, da bolje ne dira to… Osim ak to voli i jako ga zanima i ima volje sve to citati online, onda samo naprijed :slight_smile:

Stvar je u tome da ako želiš biti u 5% onih koji zarađuju na tome, moraš provesti više vremena na tome od 95% ljudi, čitati, učiti vjerojatno godinama, jedan dio svog života posvetiti samo tome da bi ti nakon par godina počeo vidjeti neke stvari koji drugi ne mogu vidjeti.

Ili ideš do kraja ili odustaneš na početku. Večina ljudi to shvati kao kladionicu, uplati par sto eura i izgubi ih, neki u dan neki u mjesec ali ja sam svijesan da to nema smisla zato se dvoumin i gledam imam li resursa i snage za ulaziti u takvo nešto. Morao bi jednim djelom zapustiti web i vjerojatno bi napravio više štete nego koristili ali opet s druge strane znanje o tako nečemu gdje možeš zaraditi novac može donjeti puno toga na duže staze.

pa danas je većina stvari kao kladionica. Od pokretanja projekata i firmi i koje uloziš veliki novac i postoji šansa da ne dobiješ ništa. Istao kao stranice kupiš 100 domena i niti jedna ne uspije. Naravno jer si kupio domene za tešku konkurenciju i naravno da je tvoja mogućnost za dobitak manja, a rizik veći. To je statistika i vjerojatnost, isto tako je i kladionica, i na njoj se može zaraditi ogromna lova, samo moraš povećati svoj posto za dobitak. Moraš kao što si i sam rekao pratiti timove, njihove forme i tako si povećati šansu za dobitak. E tako je isto za forex, moraš učiti, pratiti, uložiti puno vremena, smanjit si sanšu za gubitak i eto ti uspjeha. Danas je sve kladionica.

ovdje ti je jedan profesor matematike vrlo lijepo prikazao
http://www.tonimilun.com/files/dokumenti/STRUCNI-RAD-Sto-o-sportskom-kladjenju-kaze-matematika.pdf

Nisi u pravu nikako. Znanje nije kockanje mada uvijek postoji rizik i kod onih koji znaju ali su šanse za uspjeh puno veće.

Uzeo si primjer kupovina sajtova. Uzmi jednu osobu koja je kupila hrpu sajtova prije, hrpu takvih sajtova je sama napravila, bavi se sajtovima 10 godina, zna sve rizike, provjeri sve podatke, zna cake na koje varaju proavaći… Uzmi drugu osobu koja uleti u web biznis, ima 1000 eura, ode na flippu, klikne na neki sajt i kupi.

Prvi primjer ima 80% šanse da će uspjeh drugi 80% za neuspjeh.

Isto je i sa forexom, biznisima. Sigurno da netko tko ima 10 kafića, na osnov toga iskustva gotovo nemoguće da otvori 11. i da fali, dok netko tko otvara prvi kafić ima nerealne procjene i vjerojatnost za neuspijeh ne velika.

Kod kladionice nije tako, sustav je namješten protiv tebe (npr na 2 tipa iste šanse nije tečaj 2:2 nego 1.85:1.85 gdje si odmah u minusu za 0.15) mada kod kladionica postoji neki mali faktor znjanja za razliku od kockarnica gdje igra isključivo sreća.

Ahhh dobro, ne trebas sad opet tako puno toga posvetiti. Problematika i kladionice i Forexa, a vjerujem i svega ostalog je u tome sto neznas, nisi iskusan, ne prepoznajes situacije, neznas kako reagirati u odredjenim situacijama. Odnosno neznas kakav ce biti output na tvoj input.

Zato je potrebno isporbati, istraziti, zabiljeziti, izracunati i onda tek znati kakav je output na tvoj input.

Kad to znas onda su stvari jako jednostavne. Sto se tice kladionice, kada ti znas da je neki dogadjaj naprimejr 50% i kladionice ti nude koeficijent 2.01 i ti to ne odigras, ti bacas novce, odnosno ne zelis zaraditi. Isto vrijedi kad ti ulazes na koeficijent 2.00 a sanse za njegov ishod su ispod 50%. Dugorocno bacas novce odnosno gubis.

Kladionica kao sto se kladi 90% ljudi nije kladionica, to je porez…
Slicno je u Forexu, samo Forex je daleko prljavija igra od kladionice, u kladionici imas namjestaljke, pa ponekad kad si siguran da je oklada profitabilna izgubis, a nebi trebao. Dok u Forexu u jednom danu sve moze krenuti po krivu, sto zbog navlakusa, losih najava vijesti, laznih najava, tak da i kad si siguran da ti nesto u Forexu donosi dugorocno lovu, ti je mozes izgubiti u kratkom roku.

Zato je vazno imati ako i u kladionici tako i u forexa, pa cak i u svakom biznisu, MONEY MANAGMENT. Odnosno novce koji ti garantiraju da ces prezivjeti sve nedace i gluposti koje ce pogoditi tvoj bankovni racun, a ti ces prezivjeti i dalje igrati normalno jer znas da to sto radis dugorocno donosi profit.

To je ono što ti govorim, da je sve rizik, ti možeš sada poćeti i izgubiti lovu, sve dok ne stekneš iskustvo i dok sam ne naućiš i to znanje koristis da si smanjis postotak rizika, tako je sa svime.

Da i nitko ti ne garantira da ces uspjeti nauciti. Koliko ljudi je islo na faks pa odustalo…

Ima li neko da jos uvijek trguje valutama ?

Koliko je fxlider siguran ?

Neki dan sam uplatio 100$ i dobio njihovog bonusa 100$ (koji predje na tvoj racun kada zaradis 150$, sto sam i ispunio)
Trenutno imam nekih 500$ pa u sljedecih par dana sam mislio isplatiti dio tog novca da vidim koliko su pouzdani, pa me interesuje ima li neko vec iskustva s njima ?

Meni su isplatili novac, no stalno će te zvati nakon toga mjesecima i nagovarati na nove uloge itd. tako da ako nastaviš na kraju ćeš sigurno biti u minusu kao u svakoj kocki. To je kocka čak i za velike znalce a pogotovo za neuke. Digni novac i bježi, moj savjet, ako se navučeš na to najebo si jer to napravljeno da diže adrenalin.

1 Like

Da li si koristio analize iz tradingcentral.com ? ili si na svoju ruku pratio indikatore i ostalo ?
Veoma su dobre i ako pratis samo ono sto oni rade moze se zaraditi i vise nego dobro

Nisam. Koliko vidim ti si početnik i kao takav ćeš na kraju biti u minusu ako ne odustaneš. To ti je kao na kladionici, čitaš tipove da je jedan tenisač bolji od drugog, pogodiš jedan par, drugi… treći izgubi i izgubio si sve.

Da je to tako da pratiš neki portal i slušaš njegove oklade, pa onda bi to svi radili i obogatili se. Dok kod kladionica ako s poklope neki parovi ljudi mogu biti u plusu u odnosu na kladionice, kod forexa to funkcionira tako da kad netko dobije milion dolara, svi drugi isti taj tren moraju izgubiti milion dolara, dakle zbroj uvijek mora biti nula.

Sa tim se lako da doći do zaključka da te milione dolara zarađuju oni na wall streetu koji imaju direktne informacije prije nego se nešto dogodi i ulažu ogromne novce i onda te iste milionske dobitke koje oni dobiju pokrivaju tisuće malih igrača kockara koji u 95% slučajeva gube novac.

Ja sam isto sa prvih 100$ dobio, upalio neke pozicije, zaboravio ih ugasit i poraslo to na par sto dolara, nakon toga sam 10 puta za redom izgubio i bio u debelom minusu. Ne možeš upasti u nešto preko noći i nadmudriti ljude koji se tim bave cijeli život. Imaš izbor, ili odluči posvetiti život samo tome i bavi se profesionalno, ili odustani jer ćeš biti u minusu.

3 Likeova

nedo ti bog da se registriras, zovu svako nekoliko mjeseci na telefon iako im reces da nezovu… jos s nethr lazno reklamiranje kaze dobijes 50€ za trade, kad ono neki demo trade za ucenje^^

A koliko si zaradio sa tih 100$ ako nije tajna ?

Jesam pocetnik sam a interesuje me par stvari, iskustvo me tvoje interesuje pa zato i pitam :slight_smile:

Da li si koristio stop loss opciju ?

Npr ako previse ides u gubitak da zatvoris poziciju…

Ja sam uplatio 100$ i dobijes 100$ od njih, da bi tih 100$ njihovih mogao dignut moras 150% imati zarade.

Dakle ja sam imao profita 250$ i dobio odmah njihovih 100 na racun.

Ma ne sječam se baš, bilo je to prije par godina, par sto $. Koristio sam te opcije, ali sve je to lutrija.

Aham, izvini sto te smaram jesi li imao nekih problema prilikom podizanja novca ?