Freelance - Virtualni asistent

Zadnje vrijeme bas su popularni clanci za ovu vrstu posla “Virtualnog asistenta” , a meni je to bas zapalo za oko zadnje 2-3 sedmice . Nakon nekog kraceg research -a vidim da je to neki onako bas “sljakerski posao” kao neki internet baustelac . Kako sam uspio pronaci neke informacije o opisu tog posla tu izgleda spada sav onaj dosadni posao poput unosa podataka, ispravljanja tekstova , pretvaranaja i konvertovanja u razne formate (pdf) , rad u office programima , razna istrazivanja itd… Da li je neko od forumasa ima iskustva sa ovim poslom , odnosno da li zna neku osobu koja radi kao virtual assisstent. Jer mi je nekako dosla neka luda ideja , radim dizajn znam da radim u office programima , poznajem vecinu programa za dizajn mislim ima dosta istih slicnih stvari koje obavljam kao i ovaj opis virtualnog asistenta . Neka zamisao je da se pokusaju pronaci klijenti za koje radis kao virutalni asistent , a kasnije da se pokusa neki veci dizajnerski projekti cisto da pridobijes klijente za svoj primarni posao .

Samo ua zdnje vrijeme sam vise lezerno jer sam se posvetio cryptovalutama

Da ne otvaram novu temu, ako zaposlim virtual asistenta imam li neko ograničenje, šta mogu tražiti da radi, jesu neki poslovi striktno vezani za virtual asistenta ili mogu npr tražiti da pregleda moj sajt i traži stilske greške, radi beklinkove na forumima, šalje mejlove i sl ili su neki drugi poslovi koje virtual asistent radi?

Zašto su često bijedne satnice virtuelnim asistentima bar koliko ja vidim po uprvorku? npr kad vidim satnicu nekih asitenata mnogo su manje no npr onim likovima koje rade krš linkove ili rade neki drugi posao. dobro ako radi striktno neki posao, onda bi trebao znati bolje tu oblast, međutim to često nije slučaj, čak mi se čini da bi bolje obavljali posao od ovih jeftinijih stručnjaka

Anja1 sve navedeno je u suštini posao virtuelnog asistenta. Nema tu nekih ograničenja što se tiče toga šta možeš tražiti da radi. To zavisi od tvojih potreba. Poenta je da li taj virtuelni asistent zna to sve da radi.

1 Like