Fun site: prijedlozi

Interesuje me da li je bolje bazirati fun website na Wordpressu (s prilagođenom temom koja košta do $50) ili kupiti posebnu skriptu za to tipa http://www.best9gagclonescript.com/ čija osnovna skripta košta $49.

Da li imate iskustva s ovakvim sajtovima, da li se isplati ulagati zbog velike konkurencije? Ne bih se želio obogatiti na ovome, i ako bih nekada pokrenuo takav sajt, samo pitam da li bi se nekada uloženo moglo isplatiti i možda nešto malo i zaraditi.

S obzirom da se kod te clone skripte svaki extra modul dodatno naplacuje, to bi te lako moglo kostati puno vise od $50. Stoga, bez ikakve dileme ti preporucam Wordpress temu.

Stranica ko stranica se moze isplatiti (ko i svaka druga), to ovisi iskljucivo o tebi i tvom znanju.

Ne bi se bas slozio da se svaka stranica moze isplatit,i to ne ovisi samo o necijem znanju. Nije to bas tako

Ubrzo će izaći novija verzija te best9gagclone scripte, savjetujem da pričekaš još malo, ako se već odlučiš na kupovinu. Ja imam verziju v21 i nisam zadovoljan. Nije jednostavno instalirati module i nove verzije ako ne poznaješ osnovne PHP-a.

Glupo mi je i ovo šta updateovi ne traju zauvijek. Ovako imaš licencu koja vrijedi godinu dana, autor nakon godinu dana izda novu verziju skripte pa onda moraš opet dodatno plaćati. Bolje bi bilo da digne cijenu skripte odmah u početku. Dosta tu posla ima kad dođe nova verzija - zamisli da imaš 3 modula (a vjerojatno ćeš imati) - svaki modul moraš ručno nadograđivati, meni se znao dogoditi blank screen nakon što bih nadogradio mobile modul itd., ali ja se ne snalazim u phpMyAdminu, možda bi to tebi sve išlo glatko. Koliko mi je poznato, ne postoji mogućnost da ova skripta automatski objavljuje nove slike (da ti uploadaš 500 slika i postaviš da objavljuje svaki sat po jednu sliku)

Skripta mi se čini kvalitetna (u smislu da radi brže/kvalitetnije od konkurencije).

Šta se tiče isplativosti, nemoj računati na posjetitelje s Googla nego eventualno na posjetitelje koji će se vraćati na stranicu i posjetitelje s društvenih mreža. Tebi bi bio cilj da kupiš negdje 100 000 visitora i nadaš se da će se 1000 registrirati/nastaviti vraćati. Da bi se vraćali, moraš dodavati slike često (svaki dan nekoliko puta) kroz duži rok (bar godinu dana), a to znači da već u zalihi moraš imati bar 2000 slika/gifova. Dodavanje vijesti, članaka ili igara svakodnevno je jako zamoran posao i dosadi nakon 5 dana. Da bi ti neka objava postala viralna, onda bi ti bolje bilo da bude objavljena kao galerija slika ili članak (recimo: Top 10 strongest animals), a za to ti je potreban dodatni modul za best9gagclonescript. Teško da će ti objava samo jedne slike biti dovoljna da stranica postane viralna.

Wordpress bi bio bolji za stranice tipa boredpanda.com, kao 9gag klon mi se ne čini kao idealan izbor jer je tebi cilj da se šta više ljudi registrira i da sami počnu objavljivati slike. Radio sam na jednoj WP stranici kojoj je cilj bio da postane nešto kao 9gag. Vlasnik je poslao na stranicu vjerojatno milijun posjetitelja (sa svoje druge stranice koja je već bila popularna) i ne znam je li se 10 korisnika registriralo, a baš nitko nije objavljivao slike (osim mene i admina).

Uglavnom, zajebano kako god okreneš. :smiley:

1 Like

Hvala na detaljnom objašnjenju :smile: