Gde naci sajtove sa guest post

Analizirajuci konkurenciju, vidim da se rangiranje sajtova najbolje radi uz blog komentare i high PA DA guest postove. Kako ih naci? Ako neko moze da mi pomogne da rangiram dva-tri sajta na engleskom, neka mi posalje PM.

Za početak možeš vidjeti gdje ih je konkurencija našla.

Zatim možeš pogledati koji se portali ističu u niši za koju konkuriraš i to na način da gledaš na globalnoj i lokalnoj razini, ovisno za što i kako radiš SE optimizaciju.

Kad pronađeš portale jednostavno je pronaći kontakt informacije i poslati upit.

Konkurencija ima guest postove ili backlinkove sa nekih mini sajtova sa ukupno 5-6 clanaka, lici mi na PBN. Sajtovi imaju kontakt formu, pitao sam ih da li prihvataju nove guest postove, ali nisam dobio odgovor. Ili su vlasnici konkurentskih sajtova vlasnici tih PBN sajtova, ili ih nalaze na neki drugi nacin. Preko whois vidim da su uglavnom iz Kine.

Guest blog mozes dobiti na bilo kom sajtu koji ima blog :slight_smile: Da bi te prihvatili, samo trebas odvojiti vremena i napisati dobar mejl koji ces im slati.

Pa realno po meni najbolje je izgraditi svoju PBN mrežu i budeš sam svoj gazda barem ja tako radim obično.

@croatiatur Koji bi bio nekakav minimum sajtova u PBN mreži za zadovoljavajuće rezultate?

Zavisi od kw i niche ali realno za domaće sajtove je dosta mreža 20-30ak stranica da se probije večina kw uz ostale seo tehnike ali računajući da je 40% linkova s PBN.
Ja obično gradim WEB 2.0 sajtove i prvo na njima obične tekstove i to punim i gradim linkove da dobiju neki solidan Pa 25-30+.
Ali svakako vam preporučujem da večinu linkova na unutarnje url i to nekih 30% najviše na home page.

1 Like

Ok. Hvala puno na odgovoru.

Mozes poceti s ovim:

http://www.blackhatworld.com/blackhat-seo/black-hat-seo/391926-best-footprints-find-guest-blogs.html
https://blog.kissmetrics.com/guide-to-blogger-outreach/

Postoje i alati za GP prospektiranje kao sto je ovaj od Citation Labsa (http://linkprospector.citationlabs.com/), ali je potrebno dosta rada i iskustva da filtriras dobre targete…

Pozz