Gdje pronaći klijente?

Pozdrav! Imam 17 godina i veoma se interesujem za marketing na društvenim mrežama i copywriting. Što se tiče marketinga, već sarađujem sa jednom osobom. A kada je riječ o copywritingu ne osjećam se baš sigurno sarađivati sa strancima zbog jezika. Da li imate neke preporuke za posao?

2 Likeova

Dobrodosla na forum :smile:

postoji mnogo platformi za freelancere na kojima mozes dobro da radis, bitno ti je izgraditi profil i zadrzati dobru reputaciju, treba vremena ali ako postoji potraznja uvijek ces imati posla. Jedna narudzba ne znaci mnogo ali ces ostvariti kontakt i radno iskustvo, kasnije ne trebas ni raditi preko tih platformi jer ces se vjerovatno povezati sa nekim klijentom za full-time job, a imat ces i dovoljno projekata iza sebe da apliciras za tu poziciju u nekoj firmi, sve zavisi od tebe sta ti se svidja i kojim putem zelis ici…

napravi profile na sljedecim platformama…
upwork, fiverr, freelancer, ako se bavis dizajnom > 99designs,

Budi oprezna sa freelance stranicama, jer vjerujem da na većini moraš imati 18. godina kako bi se registrovala. Ne želiš zbog kratkog vremenskog perioda rizikovati ban, i tako sebi uskratiti šansu da radiš na gore navednim platformama.

ja sam vec sa 14-15 poceo na takvim platformama da radim, nije nikad doslo do toga da moram dokazivati da sam punoljetan, mada tad je bilo drugo vrijeme i drugacija pravila :smiley:

registruj se na forume u toj niši i postavi oglase, uvijek imaš forumaša s kojima se mozes privatno dogovoriti i ostvariti prve kontakte… kao što si to uradila i na ovom forumu.