Geek.hr je prodan drugoj tvrtci

Zvuci kako totalni rez. Ako razlozi nisu isuvise privatne prirode, zanimaju me sta te pokrenulo na taj korak? I planovi za ubuduce, posto rece da ostajes u ovoj bransi? Planiras li nove webove, ili servise i usluge. Samo za strano trziste? Ajd u nekoj formi koja ti je prihvatljiva ovdje za forum da napises ponesto o tome.

2 Likeova

E vidiš, podsjetio si me.

Sa @steelmaiden sam imao suradnji jako puno i jako dugo. Uvijek sve fer i korektno. Ovu priliku koristim i ja da se zahvalim.

Thanks i sve najbolje u budućim projektima želim …

5 Likeova

Hajde ekipa, nekako mi se čini da nakon ovih karmina slijedi krštenje.
:slight_smile:

Čestitam i sretno s novim projektima.

Dio njih s geekom, dio odvojeno.

Glavni razlog je zasićenje, jer sam prestao uživati u razvijanju postojećih web stranica. Razvijanje novih projekata će mi donijeti novu energiju.

Drugi razlog je neizvjesnost, zbog velikih promjena u SEO svijetu, nevjerojatnog napretka AI-a, iako mi je to sve uzbudljivo i generalno volim pratiti napredak tehnologije.

Treći razlog je nesigurnost uzrokovan nekim promjenama Zakona, koji se, valjda samo u Hrvatskoj, donesu doslovno preko noći pa je teško planirati investicije. Kada radite legalno preko lokalne firme, sve državne institucije će maltretirati upravo vas, jer im je to najlakše, a ne one koji rade na crno, ne postoje u sustavu ili rade preko offshore tvrtki i porez plaćaju u drugim zemljama. Zato sam rekao da nove stranice neću pokretati u Hrvatskoj, već isključivo na internacionalnom tržištu.

Imam već neke ideje oko novih projekata, s velikim ambicijama, no o tome ću nekom drugom prilikom.

23 Likeova

Za nas neupucene, koje su izmjene zakona po pitanju HR i izrade web portala/blogova?

1 Like

Kako bi rekli amerikanci, Adapt or die. Tko još može :joy:. Meni je lagano dosta, al mislim da ću još jedan projekt odraditi.

Ovo je najveći problem. Ja nisam imao ni jednu stranicu za HR tržište, ali tu živim. Od dvostrukog oporezivanja pa na dalje. Davno sam sa prešao u SLO i tamo je druga priča (s.p.). Kod nas je sve podređeno rentijerima, građevinskoj mafiji, i zato i nema razvoja. Doslovno razmišljam sve rasprodat i napravit zgradu ili apartmane :joy:.

1 Like

Ovo je recimo EU donio: Dolazi direktiva zbog koje sve tvrtke moraju prilagoditi web stranice i appove. Što bi točno trebale napraviti?

Čestitke na prodaji svih siteova u čini mi se zadnji čas.
I podrška što si odlučio izaći iz okvira ovih prostora.

Siguran sam da ćeš biti još uspješniji sa novim projektima :+1:

Nadam se da će biti još prilike da se vidimo na nekom piću neovisno o forumu :wink:

Pa trebali smo jedno posljednje forumsko druzenje kao prosle i pretprosle godine! :smiley: Sta nismo pricali da nakon Zagreba i Zadra trebamo u Ogulin :smiley:

Pridruzujem se cestitkama. @steelmaiden uvijek bio i ostao inspiracija! Jednom rječju, lučonoša.

2 Likeova