Geek wish aplikacija

Da li netko ima iskustva sa geek wish aplikacijom i narudzbama ?

Narucio bi nesto ali neznam kako ide sa carinom etc.

Bez obzira s kojom aplikacijom naručiš - carina radi po propisanim zakonima i svojim ovlastima. Pisano na tu temu već mali milijun puta. Potraži, pročitaj, pa naruči. Ako se dogodi da je nešto ipak novo, napiši nam da i mi pročitamo.

MIslim da nema tu šta posebno za dodati i na određenu vrijednost da ćeš platiti carinu i gg.
Usput naručiš pa vidiš…
Ja sam imao jedan slučaj gdje sam kupovao nešto iz kine za xxx dolara i dogovorili smo se da izdaju račun na manje pa sam opet platio carinu jer su utvrdili da vrijednost proizvoda ne odgovara veličini paketa.

Često naručujem s wisha ali to su uglavnom manje stvari xx vrijednosti, a i kod njih je fora da iako stavis sve u košaricu doći će ti svaki artikl posebno …

Regaj se, provuci karticu pa ćeš vidjeti :wink:

Nije teško ni zapamtiti; carina se u Hrvatskoj plaća za iznose vrijedne iznad 150€, PDV svakako na pošiljke poslane izvan EU. :blush: :o:

Naravno. Sa aplikacijom ili bez nje :smile:

To su sitnice. Naručio sam tri stvari sveukupne vrijednosti od 60 eura. Piše da bi trebale doći do 5.1.2019 pa da vidimo.

Stvar je u tome sto te tri stvari su “vrijedene” u regularnoj cijeni cca. 2500kn a ja sam ih sada na “popustu” platio 60 eura.

Pa da vidimo sto ce mi doci, kada i da li ce doci to sto sam narucio.

Kaj nije pdv na posiljke skuplje od 22€, 160kn ili tak nes?

@Master_Yoda kakve veze ima velicina paketa s vrijednosti? Vjerojatno su utvrdili da iznos racuna ne valja, nisu ni oni bas tak glupi vise da ne znaju na netu provjeriti. Jednom sam citao kak je neko slao prepravljen racun za paket, prvi put su mu javili iz carine da ne valja racun, drugi put su mu javili da nek posalje pravi racun ili ce ga prijaviti za krivotvorenje.

A i stranica joybuy (tada jingdong) je slala vecinu paketa u kutijama velicine kutije od cipela, liku su micro sd karticu poslali u toj kutiji, bilo na carini, otvorili kutiju, vjerojatno se smijali ko budale kad su vidjeli sadrzaj kutije i proslijedili primatelju…

1 Like

Istina je, isprika. :blush: :o:

Meni je bitno da me za 60 eura ne ogule 1000kn to što će mi uzeti 100-200kn to nije mi problem.

Ispravka vrijednosti paketa.

nemoraš se bojati jer stvarna vrijednost proizvoda je 20-30$ :wink:

Sada malo listam i vidim ima “besplatnih” stvari samo se plati dostava.

Kakve su to fore.

ma ništa kupuj i uživaj i nezamaraj se s time. Kupiš šta ti je povoljnije i tjt…Nemoraš se bojati ako nesto nestigne uredno vrate lovu ili ako nesto fali također ( na cca 150 narudžbi sam možda imao 5-6 slučajeva povrata novca i tjt)

Možda pošalju samo kutiju? Ali opet, jako zanimljivo i velika je misterija.

1 Like

ja dobio svaki put :wink:

1 Like

FREE + SHIPPING metoda? Ako je to u pitanju onda je cijena proizvoda uračunata u slanje, tako da u suštini nije ništa besplatno :smiley:

Narucio sam mada sam skeptican evo gledam ps4 100kn lol

lol… stvarno neznam sta to gledam jer to nema ni u kinu ps4 za 100 kn … citaj malo bolje sigurno je neki dodatak ili nesto za ps4 a ne konzola

1 Like