Gemius će naplacivati portalima

@Branchee

Javi ako saznaš šta :slight_smile:

Mislim da svi ovdje zaboravljaju jednu osnovnu stvar. Gemius nije nikada bio transparentan u svojim metodologijama a jos je k tome i jedna mala lokalna firmica koja glumi korporaciju iz Poljske.
Kada pitaš od kuda im brojke, onda je to metodologija i k tome tajna, ali nazalost, kako trziste u HR nije transparentno, tako se tu postavlja i ono pitanje koje se ne psotavlja Googleu, Nielsenu i takvim velikim igračima, a to je ta sama metodologija i da li ipak neki uspiju platiti da im se podaci prikazu boljima nego sto je.
S obzirom da je sama metodologija tajna kako mozemo biti sigurna da je istinita? I jos moram za to platiti? A neznam što dobijem? Ma dajte molim vas … Googleu je tamo nekakav jutarnji.hr ili tako nesto piece of cake, njemu je to 0.00000000000001% posjecenosti pa se sa time ni ne zamara, tako da smo sigurni da taj sajt ima isti prioritet kao i mi svi sa manjim portalima iza sebe.
Ja osobno oglasivacu i agencijama kazem sto mislim o Gemiusu i ponudim GA report kakav zele. 99% njih se slaze da je gemius los i svi prihvate GA kao releventan. Slazem se jedino u tome da je gemius do nekog trenutka bio jednostavniji za koristenje od GA, jer je kao bio lokalni, ali agencije sa kojima mi radimo, prihvacaju GA statistike bez problema i nisu niti pitale za gemius … niti jednom.

Toliko o tome.