Evo pogledao sam još par videa i definitivno se odlučio za Zhiyun.
On je baš pravi gimbal a DJI je igračka za TikTokere, prednost mu je veličina i težina i to je u biti to.
Zhiyun ima puno veću slobodu kretanja i snimanja (DJI preokreće kameru usred snimanja u određenim uvjetima što mi je skoro pa neupotrebljivo) a to mi je važnije nego portabilnost jer ionako nosim uvijek ruksak sa sobom. Uz Zhiyun još dobijem i svijetlo za snimanje u low-light uvjetima što će mi možda nekad zatrebati a i baterija mu traje skoro 4 puta duže što nije nebitno jer ću gimbal koristiti uglavnom na putovanjima. Prednost je što mu je veća nosivost pa u slučaju da mi YT/IG/TikTok kanali poluče neki uspjeh vjerojatno ću dokupiti i dodatne veče leće što DJI baš i ne može isfurati.
To je ispravna odluka, podrška! Gimbal je prava stvar ako ćeš snimati mobitelom ili kamerom, i čini primjetnu razliku na snimci.
Za ovaj DJI sam i ja čuo da je dobar, ali ti znaš za što ti treba. Uzmi u obzir i koje je marke snimač (u ovom slučaju - mobitel) koji ćeš koristiti, vidi postoji li i gimbal istog proizvođača?