Godaddy account locked

Opet problem… Stize mi email od Godaddy da mi je account zakljucan:

We locked your account due to too many incorrect login attempts. Ja nisam pokusavao da se ulogujem, verovatno je neko pokusao da mi udje u account.

Traze mi skeniranu licnu kartu.

Da li je neko imao slican problem?

Pogledaj ti malo bolje pošiljaoca tog maila, izgleda mi kao neki scam na “prvu loptu”.

Jesi se pokušao logirat na svoj account na stranici od Godaddyja?

I meni je mirisalo na scam. Odmah sam proverio ko je sender, pise @godaddy.com na kraju, a probao sam i da se ulogujem i pise da mi je zakljucan nalog. Live chat ne radi, jedino mogu da ih zovem.

Koliko znam oni nekada traže takvu potvrdu, kada hoće biti sigurni da account nije fake i koristi se zbog promo kodova koji su već iskorišteni na pravom profilu, ali i zbog sigurnosnih razloga. Naravno, ne traže svakoga.

Osobno bi im poslao skeniranu osobnu, ali bi neke podatke (broj osobne i slično) zamaglio te im u mailu objasnio da je to zamagljeno iz sigurnosnih razloga, te da bi to trebao biti dovoljan dokaz da sam to stvarno ja. Ime, prezime, datum rođenja i eventualno adresu bi ostavio neka vide.

Ja sam imao 3 accounta lockana kada sam kupio na 3 accounta po 20 domena na svaki unutar sat vremena :slight_smile: Poslao im sa sva 3 maila iste podatke (osobnu i scan kartice) i bilo je OK, odmah je odlockano.

Zar nema go daddy neki 2 factor auth … da se sprijeci pokusaj fake logina … ?

Ima 2-step authentification, ali samo za US korisnike :smile:
Strava.