Godaddy skinuo novac za nepostojecu domenu

Trebam pomoc, ako je neko imao slicno iskustvo. Naime tek maloprije sam primjetio da mi je Godaddy skinuo sa jedne kartice 19.17 e, medjutim sve moje aktivne domene nisu trenutno na Godaddy.

Neke prije stare sto sam imao sam takodjer listao da vidim da li je i jedna produzena i nemam podataka, postoji mogucnost koja je vrlo mala da sam imao neki domen kupljen a da nije dignut sajt, pa zato ne mogu da nadjem o cemu se radi…ali to je sansa 0.5%

Ima li iko predstavu kako bi mogao provjeriti o cemu se radi, jedino sto imam podatak na kartici je datum kada je skinut novac. Da li moze pomoc na Goddady izvrsit neku pretragu ili da li bi uopste htjeli po broju kartice.

Zanima me jer mozda postoji mogucnost da je ukradena kartica ili slicno…Napravljena je samo ta transakcija

Pošalju ti na email sve sto te zanima prilikom naplate.

A nemam jedan mail, kontas ali ni na jednom aktivnom nemam nikakvu obavijest od njih…
Sad pisem sa live suportom traze onaj receipt number sto dodje na mail

Imao sam isti problem, oko 40 KM su mi povukli za neku domenu koju sam nekad kupio na nekom racunu. Javio sam im se objasnio da ne znam za koju domenu su otisle pare, trazili su mi ID transakcije, za koji kazu da se nalazi na izvodu, na izvodu ne stoji nista.
Isto sam ih pitao da li mogu preko broja kartice, ili nekog mog podatka da provjere, rekli su da ne mogu.

Nakon toga sam otisao u Banku, trazio novu karticu i jbg hahahaha :smiley:

Isto sam ih pitao da li mi banka moze zatraziti refund, rekli su moze, kao nema problema, odem u banku, prave se mutavi, kazu da se to ne moze uraditi.

1 Like

Hvala. Da, upravo mi se to desilo i isti iznos 37 KM tacnije.

Najgore sto do 2022 mi je kartica a ne mjenja mi se bas sa dosta je povezana. Ali ne kontam idiote da tako nesto naprave pa kao 1&1 smecari.

iz tog razloga ja nigdje ne ukucavam broj kartice … moja kartica direktno nigdje nije povezana, i znalo se desit da odustanem od nekog servisa ako imaju samo card opciju … uvijek samo paypal, čak i kada na paypalu moram uključit ono automatic payment, nakon kupovine isključim automatic payment pa uključim kada dođe vrijeme za obnovu haha

a ni pare ne držim na kartici već na avista računu koji nije vezan za kartice, odmah prebacujem na taj račun, otkad sam na internetu vidio da je dovoljno da neko prođe pored tebe sa nekim uređajem i da ti skine pare sa kartice koja je u novčaniku, na kartici nikad nije više od 100 km haha

Isto radim, medjutim ovo je bila povezena druga kartica koju ne stavljam nigdje…znam da sam je 2 puta dodao sigurno na neke poput njih, ali po isteku obrisao…nije mi jasno kako se ovo desilo. Chat suppot neki indijanac koji salje sa translate i gdje ne moze nista pomoci.

Nije mi sporno tih 20e nego sto ne znam gdje su, mozda i valja nesto domen…to mi je najveci problem. Ili ova opcija da je ukradena kartica, vec mi se desavalo…mada ne bi isli na tako nesto poput Godaddy…

1 Like

Ja sam prije 6-7 godina kupio sajt na flippi za neku bagatelu, a domena sajta je imala riječ rolex u sebi… da bi zatim rolex pokrenuo oduzimanje domene, i naplaćivanje nekakvog penala od 50€… iako mi na deviznoj kartici minus uopće nije bio dozvoljen, oni su uspjeli ući u minus 48€… to nikad prije niti kasnije, nit sam čuo nit vidio.

1 Like

Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey