Google Ads - CTR i CPC

Trebam pomoć oko CTRa i CPCa. Znam što su i objašnjenja za njih, ali me zanima koja je ok vrijednost navedenih?

Ako je CTR iznad 10%, a CPC ispod 1kn, jel to ok ili treba poboljšavat?

Ne moze to tako uopceno, to ovisi o dosta stvari. Ali reci cemo da je CTR od 10 % sumnjiv, jer onda ili navodis ljude da klikcu ili na stranici nemas nista osim reklama. Normalan CTR kod dobro postavljenih reklama koje ne krse adsense pravila je cca 3-4 %.
CPC ovisi odakle je posjeta i koje su reklame servirane na stranici.

Iskreno, oglas je postavljen za web stranicu koja uopce nema reklama na webu niti navodim preko oglasa da klikove.

Na prošlim kampanjama mi je CTR uvijek oko 2-4%, zato i pitam jer nisam još imao ovakav CTR. Uz to, prosječno trajanje sesije u analitici je preko 2min, tako da nisu klikovi koji samo kliknu na oglas i odu.

Google ads (ex Adwords), ne adsense.

CTR preko 10% je odlican, ali moze to i bolje, meni zna biti i 40%, a prosjek oko 25. Dodaj “Extensions” da prosiris oglas pa ces imati i visi CTR, npr dodaj 4 “Site links” i maksimalno iskoristi sva polja za oglas.

Za CPC ti ne mogu odgovoriti jer bi morao vidjeti oglas i eventualnu konkurenciju, ali meni CPC zna za isti oglas jako varirati. Npr. jedan dan mi je 0.4 kn, odma sljedeci 1.40 kn, tak da za to nema pravila. Gledaj da ti “Optimization score” bude sto visi, pa su i klikovi jeftiniji. Meni je najvise bio 67, najmanje 25, prosjek oko 45-50.

CTR od oko 10% je OK za Search Ads, ali može biti i viši. Za Display Ads je to jako visok CTR. Tako da ovisi gdje se oglašavas.

Je li CPC dobar ne mozemo znati ako ne znamo za koje riječi se bidaš, koja lokacija itd. Npr. za Display oglašavanje bi to bilo više od prosjeka dok za Search oglašavanje može bit nisko, visoko ili OK al ne možemo znat bez više informacija. Ono što je najbitniju nakraju svega je ako ti zaradiš nesto od tih svojih oglasa, jer ako si u minusu onda je i 0.01kn previše za klik. A ako na 100 klikova npr. ugovoriš suradnju od 10.000kn onda je CPC od 1kn odlično.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey