Promijenio sam knjigovodstvo i sada mi traze da im dostavim fakture od Googla. Odem na Google Ads, documents i skinem mjesecnu fakturu koju oni dostave. Onaj dokument sa 2 ili 3 stranice sta bude u PDF-u.
Medjutim, kazu da to nije racun i poslali su mi primjer kako izgleda Google Ads faktura od drugog klijenta.
Opet ja sa istim problemom. Ovako kazu iz knjigovodstva:
Nije mi jasno bez obzira da li je cloud ili ads zašto je isti broj računa na fakturi za različite transakcije, jer ja kad knjižim baza mi javi da već postoji taj broj računa a to mi se ne dešava kod ostalih klijenata jer svaka faktura ima svoj broj.
Jedino dodatno sto sam nasao je ovaj dokument u Billing activity. Jedino su tu mijenja Payment number. Je li moguce da im fakture nemaju oznacene brojeve?
Ovaj screenshot je potvrda o izvršenoj uplati a ne porezna faktura.
Potraži dokument na kojemu piše “Invoice”, na kojemu Goolge naznači “Invoice number”.
LP
Kada skidaš fakturu za Google Ads ideš na Billing > Summary i klikneš na zadnji mjesec, a potom klikneš na Payments i otvori se dropdown, tu onda klikneš na iznos koji ti je skinulo i preuzmeš Payment Receipt, i to ti važi za pravdanje za firmu.
Sve je sakriveno nekako na dropdown i kad klikneš tek onda ti prikaže ono što tražiš.