Google Adsense čekanje na odobrenje za reklame

Postovanje mozeli pomoc oko odobrenja reklama cekam dugo al nista mi nedolazi ?

Ja cekam vec 20dana i nista ne odgovaraju :open_mouth:

Sigurno nisi postavio kako treba. To je wp site?

WP site sa 40 clanka svaki preko 1000rijeci, svi unikatni, cak i posjeta preko 400dnevno… Sva posjeta sa googla…

Hoceli neko da se dogovorimo ako neko ima bogat sajt da mi pomogne , platio bih mu

Kod (reklamu) koji si postavio na stranicu, možda nije u skladu sa njihovim pravilima (pročitaj). Jer oni biraju reklame. Reklamu su trebali odobriti u roku 6-12 sati.

U “head” dje i pise da treba da se postavi tu sam postavio, trebali su makar da me odbiju pa da znam na cemu sam… prije isto par mjeseci sam pokusao sa jednim blogom da dobijem adsense i odbili su, ista tema isto sam kod postavio, samo taj sajt i ima razloge sto nije mogao da dobije adsense, nije imao toliko clanaka i svasta nesto sve su to naveli u emailu, ali sad sa ovim sajtom je bas sve fino odradjeno i poslozeno ali nema odogovora nikakvog…

Ja sam svoju prvu reklamu postavio putem wordpress elementor-a plugina i dobio sam email kako je moja reklama odobrena od strane googla.

A ne znam sad sa li da postavljam na 2 mesta :open_mouth:

kako to mozes li objasniti koji tacno plugin

ee
Kako hoćeš. Iako meni google adsense zarada nije bitna, iako se skupi neki 70-120$ na mj. Jer drzim web trgovinu, koja već 2 godine dobro posluje legalno u BiH.

kako da zalijepim kod? tu ?

Meni samo stoji na početnoj stranici. Idem na " početnu stranicu" i tu putem elementora postavljam html kod
ww
rr

Ne instaliraj džabe elementor, toliki plugin zbog reklame, elementor je page builder koji se sastoji iz više elemenata, instaliraj sebi ad inserter plugin i postavi reklame bez problema, ja ga koristim godinama…a neki također koriste quick adsense plugin…

3 Likeova

Da li ima neko iskustva ko je u skorije vrijeme pravio adsense nalog, malo preko 20 dana cekam za odobrenje adsensa i ne ogovaraju nista, niti da mi je odobren niti da sam odbijen ? :flushed:

https://support.google.com/adsense/answer/76228?hl=hr

“U većini slučajeva kada izdavač dugo čeka na aktivaciju, to je stoga što nije postavio oglasni kôd na stranicu koja redovito ostvaruje prikaze.”

Hvala druze, izgleda da je moja greska :confused:

E ja sam za*ebo ovaj adsense skroz, prvo sam poslao zahtjev cekao 20tak dana i shvatim da nisam dobro kod postavio i onda promjenim i stavim kod gde treba i cekam nedelju dana nema odgovora, onda se ja odlucim da ja ponistim taj adsense nalog i da posaljem ponovo, i ja to uradim ali sve u roku od 5min i ponovo posaljem ono mi nekako automatski shvati da sam vec salo i ponovo ono posalje i evo sada cekam malo preko nedelju dana i nema odgovora cak mi je sad kad odem na google adsense, opcija podesvanja zakljucana i samo imam mogucnost da cekam ne mogu vise ni da ga otkazem… :open_mouth: Dal je realno da mi se desava ovo ja ne znam, niti znam sta vise da radim osim da cekam :open_mouth: Zna li mozda negde gde bi mogao da im pisem da vidim hoce li se to odbrit ili sam zajebo sitaciju skroz :open_mouth:

Moj adsense račun napravljen je 2015. godine. Slučajno sam ga otvorila, ali sam ubrzo uklonila reklame, i tako je vjerovatno otišao u mirovanje, dok nisam 2017. godine ponovo odlučila da ga aktiviram. Poslala sam im aktivnu domenu i čekala oko dva dana, a ovo zatvoren pristup sa lijeve strane, mislim da sam također čekala oko 2 dana da imam puni pristup.
Sad su očito nešto zeznuli sa adsense, raja čeka i po 3 mjeseca odobrenje, a zarada je opala.

Pa trebali su napisati koliko da cekam da znam, ne kao 3 dana ali moze da potraje malo duze, sada necu da diram nista niti ista mogu cekacu jos jedno 10-15 dana, ne propada mi velika zarada ali ipak bi imao neki dolar :smiley: