Google Adsense - od sada moguće 5 reklama po stranici?

Webmasteri , da li je tačno da je adsense promjenio neka svoja pravila ?
5 reklama na stranici?
Načuo sam nešto ali obavjest nisam dobio kako vidim i index.hr ima 5 reklama na stranici …

Mislim da samo neki smiju imati 5 reklama na stranici…

dobro pitanje, u pravilniku stoji da su max 3 oglasne jedinice, ali recimo ja na sajtu imam mogucnost staviti 5, u slucaju veceg broja prikazuje mi prazan prostor ali opet nisam siguran da li se to kosi s pravilima ili ne, evo recimo index ima 5 reklama a recimo dnevnik ima na naslovnici i 6 reklama, a na vecini stranih sajtova sam vidio da max 3 stavljaju

Sportnet ih je neko vrijeme imao 11, onih dana kad su omogućili postavljanje više reklama. Ne znam dal su iskoristili bug u testiranju il moža sajtovi sa većom reputacijom imaju mogućnost više blokova. Danas vidim imaju 3 bloka

To se ne kosi sa pravilima, AdSense uvijek prikazuje onoliko reklama koliko je dopusteno. Ja takodjer imam mogucnost koristenja 5 reklama, ali to ne koristim na nijednoj svojoj stranici. Nekada je manje - vise.

Kako znate da li imate pravo na 3 ili 5?

Piše ti u pravilima :smiley:

U pravilima piše 3, odkud zante da smijete 5?
https://support.google.com/adsense/answer/1346295?hl=en&ref_topic=1271508&rd=1#Google_ad_limit_per_page

Moj prijatelj je primio obavjest o izmjeni uslova i pisalo je 5 reklama po stranici, a kod mene i dalje stoji 3 reklame :smiley:

Ionako je pet reklama kontraproduktivno. Dvije su sasvim dovoljne na pravim pozicijama da se izvuce maksimum.

Sve zavisi do tematike sajta :slight_smile:

Ko cuo za premium publishere?
Nisam upoznat s 5 (??) reklama da se smije, ali vjerojatno smiju neke stvari extra radit, od prosjecnog publishera.

Svakak, nemojte se dat zavarat da mozete isto ako niste premium publisher, mogla bi pohlepa popapat acc.
Pise up to 3 + up to 3 link units (mozda 2), i to vec tak 10 god se nie mijenjalo.

EDIT: I zasto bi broj reklama bio direktno vezan za pare? Ad stuffed site ne zaradjuje puno, ima tu ljudi na forumu koji su to otkrili na tezi nacin.

Dajte shvatite da vam se na ovaj nacin adsense account NE MOZE banirat. Adsense uvijek prikazuje onoliko reklama koliko je dozvoljeno, pa tako onome tko ima dozvoljeno samo 3 reklame (99% ljudi) kada stavi cetvrtu ta cetvrta se jednostavno NE PRIKAZUJE. Prema tome, tko moze staviti 5 moze, a ko ne moze ako ih i pokusa staviti NECE SE PRIKAZIVATI.
@nosf , tu si u pravu, gore sam napisao da je ponekad manje = vise…

Kao što je već rečeno… Pravila su jasna - maksimum 3 adsense bloka po stranici (Adsense guidelines)

Naravno ne za sve :smile:
Premium publisher-ima je dozvoljeno i više. U program se ne prijavljuje, već vas Google sam kontaktira. Da li na osnovu impresija, kvaliteta sadržaja, visokog CPC-a i zarade isl. Najverovatnije vas neće banovati zbog toga i imaćete samo prazan blok na tim mestima, ali ipak treba imati u vidu da je nalog u prekršaju.

Što se tiče zarade, više oglasa ne znači i nužno veću zaradu.
Ako znate osnove AdWordsa, što je prvi korak AdSensa, stvar je jasna. Oglašivači se bore relevatnošću i maksimalnim bidom da zauzmu praktično jedan oglasni blok (npr. ako je u pitanju slika a ne više tekstualnih oglasa). Aukciju prođe najbolji / najskuplji. Kako na našem tržištu nema puno kvalitetnih oglašivača, većinu blokova ispunjavanju najslabiji na kojima je zarada mizerna. Na kraju bude puno razvodnjenih oglasa a CPC po par centi.

Tako je markuss . Zato prvi oglas u kodu ima i najveci CPC.