Google Adsense uveo novu veličinu oglasa - 300x600px

Pošto sam primjetio da mnogi ne znaju, javljam da je ova popularna veličina oglasa od nedavno dostupna i na Adsense-u.

Bas sam mislio pokrenut jednu raspravu.

Kako ggl stvara te velicine oglasa, rekao bi da su one sve jos iz 2001, web je napredovao i mnoge velicine ne odgovaraju modernom web dizajnu. Primjera radi popularan grid 960 nikako ne pase.

(Evo ovaj novi bi mogao pasat za content dio grida 960.)

300x600px se često dobro uklopi na istim pozicijama gdje je i popularni 300x250, a 970x250px (vjerujem da si na njega mislio) mi se također svugdje uklopio bez ikakvih customizacija. Bilo bi super kada bi Google uveo i tu veličinu :slight_smile:

Međutim veličinu 336x280px nikada nisam shvatio.

Ali i dizajn oglasa. od sada ima i velika strelica ako se ne varam?

Google Adsense Text Ads Get Upgraded | IMGrind.com

Da, već se pojavila veća strelica svuda…
Gde ste ugurali vi ovaj 300 x 600, meni jedino pada na pamet negde sa strane, kod stranica koje su uže inače…

Hehe komentirao bi malo kako je tragikomicno to sa strelicom kada se sjetim gglovih prica kako korisnik mora sam kliknut na oglas i kako ga se nesmije poticat da klikne i ovo i ono, svi vjerovatno znate ta njihova sranja koja su godinama pricali i gurali praveci se neka nevinasca koji stite korisnike. A sada zaljepili streličetinu da korisnik klikne na oglas. Sve je to razumljivo, žele pare i to što više ali cijela ta priča oko googlea
kako je dobar i what will google do ispada vecinom samo marketing koji su svi popušili. Više cijenim MS, koji je od početka šupak i svima to otvoreno kaže :slight_smile:

Testirao sam 300x600 i loše se uklapa u stranicu. Da prikazuje slikovne oglase bilo bi bolje, ali ne prikazuje :frowning:

Ima nešto sitno slikovnih oglasa, a tekstualnih isto ima premalo pa se u dijelu oglasa pojavljuje bijela praznina. Treba još malo pričekati.

Ja sam postavio 300x600, i stavio sam samo da se slike prikazuju. Bude nekad fin banner, bila je Jana (preodlična) a sad se najviše reklamira facebook…ali zarada je zato loša skroz, bit će zato što nema više oglašivača… :frowning:

možete vidjeti na
http://www.jabuka.tv
(desno na dnu)

Meni se fino uklapa i čak sam zbog te dimenzije malo presložio design. Bit će na testu neko vrijeme s kombinacijom slikovni+textualni pa javim kako ide.


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact