Google analytics alternativa

Pozdrav,

Već neko vrijeme imamo problem sa google analitikom i posjetama u realnom veremenu.
Dešava nam se da broj posjeta u realnom vremenu sa primjer 800 padne na 100 , pa se ponovo vrati na 800 za par minuta. Sajt je cijelo vrijeme dostpan.

Tražimo neku google analytics alternativu.
Gdje bi mogli da poredimo analitike izmedju 2 sistema za praćenje.

Kontkatirali smo par sajtova, ali su nas odbili zbog velikog broja posjeta.

Takodje, tražimo alternativu koja neće raditi na našem serveru i dodtatno opterećivati server. Već nešto što radi na sličnom principu kao GA.

Ukoliko imate prijedloge, unaprijed zahvalan!

Lijep pozdrav!

ja koristim ovo vec jedno 10 godina sigurno …https://statcounter.com/ sve u realnom vremenu vidis ,i dosta dobre opcije za analizu…

1 Like

Hvala, nisam bio neko vrijeme aktivan.
Naletio sam u nekoj grupi na facebooku na webinfo.me, obavlja posao :smiley:

1 Like

Ovaj Google Analytics 4 property je totalni idiotizam. Jednu domenu sam stavio na to i ja doslovno nemam živaca ni vremena da uhvatim ono što me zanima. A što mene zanima? Tek osnovne stvari, UV dnevno koje složim po Countra Code i to je to. Jebote jesu zakomplicirali.

Eh sad, što točno ovo znači?

Universal Analytics will no longer process new data in standard properties beginning 1 July 2023. Prepare now by setting up and switching over to a Google Analytics 4 property.

Hoće li gasiti Universal Analytics u potpunosti ili neće dozvoljavati dodavanje novih kodova po prijašnjem Universal Analytics?

nisu zakomplicirali nego ukinuli pola stvari. npr. live posjete, ima samo za poslijednjih 30min a nema kao sada na ovom starom za zadnjih 5min… sranje