Google Analytics kako,gdje ,zašto?

Poštovani,
može li mi tko objasniti,za što sve služi analytics ?
Čuo sam o nekakvom bananju stranice ukoliko se neštn radi po pravilu,zanima me neki primjer ,recimo ,što se smije a što ne.
I na kraju dali je besplatno ili se što plaća.

Hvala.

Nesto si cuo, ali ne znas sto si cuo ni o cemu si cuo pa ti je umjesto da malo potrazis po internetu jednostavnije pitat na forum i nadat se da ce ti neko servirati sve informacije…

Evo ja cu ti servirat par linkova, dakle google analytics je ovo:
https://support.google.com/analytics/answer/1008065?hl=hr

A to zbog cega te baniraju ako ne radis po pravilima je google adsense:
https://support.google.com/adsense/answer/48182?hl=hr

Ja se baš ne snalazim u njemu, prekompliciran mi je. Organic ovo , organic ovo…milijun opcija … Awstats mi je zakon :slight_smile:

Hvala na odgovoru,no baš sam danas dobre volje,pa ću ti nešto odgovoriti.
Jesi li ti jedan od onih što misle da su se sami stvorili ?!
Dal se ovdje na forumu moli ili traži ispričnica za odsustvo s nastave ili je ovaj forum stvoren zato da se nešt pita ??
Imam ja svoje razloge zašto sam postao ovo pitanje ovdje i nije da nisam našao ovo što mi ti nudiš,no htio sam izazvati lavinu komentara ovdje po tom pitanju jer znam da se tako dobije najviše odgovora.

Ti ako si mislio da si prepametan ili nedodirljiov da odgovaraš tipu s nekim glupim pitanjem na forumu,jednostavno si mogao preskočiti taj post
bilo bi ti pametnije,kao što bi bilo i meni pametnije te pustiti u uvjerenju da si jako pametan i da si se sam stvorio.
No ja to nisam iz razloga što si mi pogodio baš’ loš dan.

Ovo je forum WebMajstori u pravu je sto ti je tako odgovorio

1 Like

Ukratko, služi da bi zarađivao na reklamama. A zašto GA, zato što najbolje plaćaju i najviše možeš zaraditi, pogotovo ako imaš puno posjeta.

Zašto banaju? Zato što ne žele sadržaj koji krši autorska prava, sadržaj koji širi mržnju, i tako neki sadržaj koji je inače zabranjen, pornografija i slično. Niko ti ne može baš tačno reći što smiješ/što ne smiješ, to moraš sam skontati a i oni ćete uputiti detaljno ako upadneš u GA program.

GA se ne plaća! Ako si na stranica tipa blogger ili nešto slično potrebno ti je da imaš kako stoji na njihovim stranicama minimalno 30tak objava, što ne mora da znači za web stranice, jer ja nisam imao ni 5 objava kada su mi odobrili GA. Stvarno ne znam na koji način to funkcionira, mislim da je to do njih, i ako hoće ili neće odobriti nekome, ali što znam je da moraš ispunjavati njihove uvjete prije nego prijaviš stranicu. Uvjete možeš pronaći na njihovoj stranici. Napisao sam ti kakav sadržaj ne smije biti.

Mogu te banovati i zbog neke sitnice ako hoće a i zbog milion drugih načina. Najbolje je da se obezbijediš maksimalno i pratiš njihove upute i da si uvijek na tome.

Ali neće ti se to isplatiti odmah budi siguran, čak šta više godinu dana ćeš plaćati sve sam, server/domen ako nisi na bloggeru, jer posjete ne mogu odmah doći, a pogotovo one koje će kliknuti na neku od tih reklama.

Da i zaboravio sam napisati, ako nekome govoriš ili navodiš ga da klikne na reklame i zbog toga ti ide ban, znači ne smiješ navoditi, niti ti da klikćeš na reklame.

EDIT : Ja sam pisao o AdSense gore iznad.

A o Google Analytics , ne vidim razlog zbog čega bi te banovali? To je samo praćenje/statistika tvoje stranice.

Jel ovdje naslov Google analytics ili Google Adsence? Imas dosta tema na forumu i o adsensu i o analyticsu.

da,hvala,malo me je prijatelj gore zbunio,pitanje je o " google analytics"
što ,gdje kako.

Zahvaljujem 21x na opširnom objašnjenju i trudu,što cijenim,no trebalo bi malo o analytics.

Ukratko to ti je analiza posjeta tvog sajta. Ko je bio,odakle je bio, koliko dugo je bio, kako je dosao do tebe i tako to. Veoma korisna stvar!

Koliko filozofiranja, a jos sam ti i pomogao, tj, dao korisne linkove…
Trazis lavinu komentara na pitanje o proizvodima za koje postoji vrlo detaljno objasnjenje na njihovim sluzbenim stranicama koje su izmedu ostalog i na Hrvatskom jeziku + milijardu clanaka na internetu koji se bave tim pitanjem…
Kroz tvoje pocetno pitanje da se iscitati da brkas pojmove analytics i adsense, sto nam daje do znanja da nisi niti 5 minuta utrosio na informiranje o tim proizvodima/uslugama, sto dalje govoriti…
Sto li ce tek biti kad te bude zanimalo nesto vezano za programiranje, kad je oko analyticsa i adsensea ovakva zbrka…

Ne zelim te obeshrabriti, niti se pravim pametan, ali s obzirom da na ovom forumu ima vrhunskih strucnjaka za razna podrucja ne trebas ocekivati da ce netko trositi vrijeme objasnjavajuci ti neke osnovne pojmove za koje imas mnogo dostupnog materijala na internetu.

Pozdrav i nemoj mi pisati filozofske odgovore na ovaj post jer ne namjeravam sudjelovati u prepirkama.

Sve 5,no drugi put il odgovori il radije zaobiđi temu ,ništa drugo.
Mislim da nisam jedini kojima takvo odgovaranje smeta na forumima ,kao da su oni stvoreni samo za vas "znalce poput tebe"
Ako ti je mrko odgovarat na postove na forumu,što si onda došao na forum,ja te nisam tjerao da odgovoriš bićem.

Evo izvinjavam se svim ostalim članovima,no ovakve stvari me nerviraju,koliko god ja postavio glupu temu mislim da nije način tako odgovarati.
Svima hvala na pomoći.