Google Analytics postao hrpa spama?

Ne znam jel ovo samo meni ili i drugima, ali analytics je postao neupotrebljiv. Koji god profil otvorim, hrpa lažnih referala sa stotine linkova. Nekim ljudima vodim analytics profile i ne znam što da im kažem. Znam da postoji neka opcija da se blokiraju neki linkovi, ali to nije rješenje jel stalno stižu novi, i to ne samo pod referal nego po novome i pod organic.

Ne razumijem kako je Google ovo dozvolio ali ovo je sramota, već godinama se borim sa istim problemom. Dođe mi da stavim onaj gumb od extremetrackinga i maknem analytics.

1 Like

Najviše me od njih zabavlja Vitaly :smiley:

Ja sve manje i manje otvaram analytics. Sa nekoliko otvaranja na dan sam došao na nekoliko otvaranja mjesečno, s tim da će pasti i na nekoliko godišnje. Ne zanima me više ta hrpa smeća.

Počelo je sa onim “not provided”, da bi sad pod normalno bilo vidjet hrpu spam linkova. Bounce rate je nepravedno povećan zbog tog smeća, a zadržavanje je nepravedno smanjeno iz istog razloga. Ako su to kriteriji koje između ostalih Google uzima u obzir kod rangiranja to je još jedan razlog da zamrzim Google i da se dokaže da je Google ranking sistem daleko od dobrog, a pogotovo savršenog.

1 Like

Ja sam skoro sve ove probleme resio vanjskim analyitics filterom: https://www.quantable.com/analytics/google-analytics-referral-spam-filter-wizard/

Slažem se da je analytics postao neupotrebljiv. Probao sam pošarafiti neke filtere, ali nemam vremena i živaca se time zezat…

Istina, vise skoro nema nikakve koristi, jedini podatak donekle koristan je broj posjeta sa google pretrazivaca no i to mi je neki dan bilo lažirano(kao bilo je 9 posjeta ali vrijeme na siteu 0:01 i bounce 100 %) :smiley: Ovo drugo sve nebitni podaci osim vjerojatno za one koji koriste adwords odnosno placaju :smiley:

Da, od not provided analytics je sve neupotrebljiviji. Obzirom da se pojavljuju razne nove piz…e od google-a, 360 suite, premium, ima li onih koji se time služe? Postaje li i google takav da sve više i više naplaćuje, pa nas želi natjerati da plaćamo?

Normalno da je neupotrebljiv kad vam je vrhunac svršavanje na to s kojeg su KW korisnici došli, što je i dalje moguće dobrim dijelom vidjeti kroz analytics.

Stvarno je postalo iritirajuće…

Meni za drugo i ne treba :smile:

Imaš neki savjet kako se korisno može koristiti GA?

Preporučam Yandex Metrica kao alternativu.