Google "besplatan" traffic

Kao i svaki webmajstor, jedan sam od omih što vole lakši put do trafika. Sad, možda neko, a možda i većina vas ovdje zna o “hacku” kako doći do besplatnog trafika putem Google Ads-a, al ću ipak ostaviti, možda nekome i pomogne :slight_smile:

Naime, Google je 2020. omogućio PPA (pay per acquisition) model za reklamiranje te nama smrtnicima omogućavaju da plaćamo samoza akviziran trafik. Ono što nisu predvidjeli jeste “nedostatak” robe (out of stock), te samim time sj ekomersima omogućili da dođu besplatno do posjete. Kako?

U suštini, koristeći PPA model, pustite kampanju za proizvod kojeg nema na lageru, te pri samom checkoutu endpoint (point of acquisition) pejdž učinite nedostupnim. U tom slučaju, akvizicija se ne dešava, Google ne može naplatiit akvizicije za tu kampanju, a vi i dalje dobijate promet.

Sad morate sami spustiti očekivanja i ne očekivati puno od prometa ali opet što je džaba i Bogu je drago :slight_smile:

Srećno i pametno

6 Likeova

Siguran sam da ovo funkcionira na kratke staze. Google ce prije ili kasnije prokuzit ovo a onda kad ti nabije penal neces se nikad izvuc.

2 Likeova

ovaj trik koristim od sekunde kad sam mogao CPA da aktiviram, eh sad, namjerno sam nakraju napisao budite pametni i srećno :slight_smile:

ja imam metodiku koju koristim, to ako bih napisao onda bi bilo rizika od penala, jer bi dosta njih istu primjenili. Ovako market otvoren za sve, za to je i napravljen.

2 Likeova