Google blokira prikaz oglasa odredjenim geolokacijama?

Kao prvo, nisam siguran da mi se ovo dogadja, zato i pitam.

Evo situacije. Pokupim jednu vijest sa drugog sajta, prenesem jedan paragraf, stavim dolje link do stranice s koje sam pokupio tu vijest te izmedju teksta i naslova stavim 336x280 oglas. Naravno, ostavim ping back link na tom sajtu da zna da sam mu pokupio vijest, a i da dobijem njegove posljetitelje.

Ta vijest postane HOT vijest i takva je zadnjih 7 dana. Sa tog sajta mi je doslo preko 1000 posjeta i imao sam na stotine klikova i desetke eura zarade dnevno. Kad jutros, isto posjeta, ali niti jedan prikaz oglasa i niti jedan klik (do ovog trenutka ih je bilo samo 4 klika).

Prepao sam se da me je Adsense sutnuo iz programa jer je pomislio da sam neki MFA site, medjutim meni se oglasi prikazuju (kad te sutnu, nestanu oglasi). Pregledam siteove preko proxy servisa (hide my ass i slicnih), i oglasi se ne vide. Ok kazem, ne vide se jer Adsense zna da je to proxy pa ih zato ne prikazuje. Pitam par prijatelja da otvore stranicu i vide ima li oglasa, i oni mi kazu da ih vide.

Jedini zakljucak je da se Googleu nije svidjelo sto imam mnogo klikova (CTR je ponekad bio i 100%) i blokirali su prikaz oglasa Amerikancima jer je tema vezana sa SAD. Takodjer me na ovo navodi cinjenica da imam preko 100 posjeta u sat vremena, a prikaz oglasa je i dalje 0.

Je li se ovo ikome ikada dogodilo? Postoji li geolokacijsko blokiranje? ili je aktuelan neki adsense bug za koji ja ne znam?

Pomagajte ako znate! Hvala unaprijed!

Interesantno.?

Što se tiče Geolokacije naravno da postoji, i vjerovatno je oglašivač sam blokirao.

Ček, ctr je bio 100%. Znaći svaki prikaz stranice od svakog posjeta 1 klik. Normalno da tu nešto ne štima.

Pretjerao sam u ovoj izjavi. Dnevni nije bio 100%, nego poludnevni.

A nije ovo tako rijetko. Kada imas clanak na koji dolaze korisnici koji traze neki klikajuci proizvod, onda svi kliknu na oglas. Ovo mi se i prije dogadjalo, ali naravno nije bilo 500 klikova nego mnogo, mnogo manje.

OglasivaČI?! Mislis da su sami oglasivaci zabranili prikaz? Ne znam, nekako mi nevjerojatno da svi prate klikove. Osim toga, ako i prate nisu svi klikali njihove linkove, nego sve, tako da ne vjerujem da se radi o tolikom iznosu. Fakat ne znam. :neznam:

Hmm, evo klikovi ponovno rastu. Sutra cu vam javiti je li se broj prikaza oglasa i klikova vratio na normalu. Cini se da je ipak bio neki bug u adsense sistemu jer mi je statcounter prikazivao klikove (da, znam da on cesto prikaze ne klik nego sami display oglasa :slight_smile: ).

Klikovi su se jucer preko noci vratili na staro tako da je izgleda ili bio bug u adsenseu ili samo amerikanci klikaju na ovu vijest (pa nitko nije klikao jer je kod njih tada bila noc).

Sto reci nego phiuuuu, drago mi je da ne postoji ovakva blokada kakvu sam spomenuo

Meni je drago ako postoji.
Sječam se da je google prije radi jednog sajta banao cijeli accaunt što bi bilo katastrofa za neke koji imaju desetke sajtova, da ih uništi jedan sajt radi neke gluposti.
Kasnije je banao samo domenu, a accaunt bi ostao čitav. Bilo bi još bolje kad bi banao sam određene posjetitelje ili zone što bi po meni bila dobra vijest.

Sve mi je jasno, samo mi nije jasna recenica “Bilo bi još bolje kad bi banao sam određene posjetitelje ili zone”.

Zasto bi on banirao posjetitelje ili zone, kada site krsi njihov TOS? Meni je ok to baniranje domene. Takodjer, nisam znao da vise ne baniraju cijeli account. SUPER je to vijest. Gdje si to procitao/saznao?

PS. ja sam citao da ti prvo valjda posalju obavijest da popravis nepravilnosti (ako nije bas ocito i grubo krsenje TOS-a), pa tek onda ide ban.

Nisam rekao da ne banaju cijeli accaunt više, ako varaš normalno da će te banati. Ali ako na nekom sajtu nađu sadržaj koji oni ne dozvoljavaju onda ti banaju samo taj sajt, ali prvo te upozore.
Ili recimo ako se nađe neka budala koja će ti klikati cijeli dan na oglase, onda bi bilo pošteno da samo zabranje njegov ip!

Da, click attack je zeznut. Zbog toga i ne valja nikome govoriti koje sajtove imas. A ako te vec netko tako napadne, onda uvijek mozes prijaviti googleu da si meta napada. Takodjer, ne mislim da ce te google banirati ako vide da samo jedna osoba klika na oglase jer imaju odlican algoritam pronalazenja laznih klikera da ce vrlo lako skuziti je li se radi o klik napadu ili o “tetki”. Ja bih se bojao visestrukih click napada s raznih lokacija u svijetu. Tu te nitko ne moze spasiti.

Kad smo vec kod ovakvih napada, znas li postoji li ikakav adsense servis koji ce te upozoriti ukoliko se na odredjenom siteu pojavi neuobicajen broj klikova? Npr. ti ga podesis da te obavijest cim broj klikova predje 100 ili 500 ili…

CTR 100% moze biti samo na pocetku dana, a ne ponekad. To nije uredu.

Moze i cijeli dan, ali kada imas manje klikova. Nije to neka mudrost.

Može, eventualno ako imaš 2-3 posjeta pa da oni kliknu. Al da imaš 30 posjeta/prikaza i 30 klikova i nije baš normalno.

Po mom iskustvu moze do 20 klikova. Onda 50% CTR je moguc do 50-60 klikova. Ali sve zavisi od teme i koliko pogodis atraktivnu temu. Na jednoj temi u posljednjih 30 dana (tj. na 1 siteu), imam oko 900 klikova i CTR cca 45%. Mjesec prije je bio zanemariv i vjerojatno ce isto tako biti i mjesec poslije.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja