Google discover ? kako da se članci često pojave na discoveru?

Ima li ovdje znalaca u vezi Google Discovera ?

Što im je kriterij da web, odnosno pojedini članak se pojavi na discoveru ?

Imam par sajtova i redovno tamo izbacuje onaj koji ima najviši DA. Barem je takvo moje iskustvo bilo. Skoro svaki članak je tamo i donosi lijepi google traffic dnevno pa time i zaradu.

htio bi i ove novije sajtove tamo progurati pa me zanima ima li ovdje eksperta koji se bave tom tematikom ?

Ja sam samo na jednom mom sajtu imao taj Google Discover. Sajt je bio o kafi a clanak u google discovery je bio lista najboljih kafa odredjene vrste.

Sad taj moj sajt je imao redirekt sa bas jake kafa related domene i vjerujem da je striktno do toga bilo jer je ta domena imala linkove sa bas jakih sajtova.

Sad sto je samo taj jedan clanak bio tu u Google Discovery pojma nemam. Imao sam jos par listi na tom sajtu, cak jednu koja je dobijala bas dosta posjete i dominirala guglom za fraze oko nje, bila i posjecenija od tog clanka u Google Discovery.

Gugl kaže da se ne može sajt (članak) optimizovati za discovery, još vele da sajt mora posjedovati E-A-T (ekpertizu, autoritet i trastvortines) da bi se članci pojavili u diskaveriju (ili u ko u mom slučaju, treba redirektovat domenu koja ima dobar EAT). Još vele ako se sjećam da članci trebaju davat jedinstvene informacije ili tako neke klasične guglove fraze.

Tamo idu Google News approved sajtovi. Ja ih imam nekoliko takvih ali nemam pojma sto treba napraviti da jedan sajt postane Google News approved, odnosno jel postoji kakav application form ili se dogodi samo od sebe.

Ovo moje sto je bilo u Google Discovery je affiliate sajt bio i clanak takodje affiliate sa hrpom linkova ka amazonu, a domena koju sam redirektovao na njoj je bio coffee shop/coffee roasters, tako da sa vijestima nikakve veze nije imalo.

ne postoji aplikacija za gugl news… da bi dospio u gugl njuz trebaju se redovno vijesti objavljivat i imat autoritet, bar tako ili otprilike tako veli gugl

taj jedan sportski sajt ima svojevrsni autoritet u državi pa mi svaku vijest izbacuje na discover i od toga mi fino monetizira midas i adsense…

imam još dva koja se povremeno pojave s pojedinim člancima, ali nisu ni blizu ovom prvome.

nešto sam čitao USA članke kako treba format fotki uvijek biti 1200x800 na nekom SEO sajtu koji mi je upravo na discoveru izišao :smiley:

i naravno, spominje se autoritet i točno to što ste napisali EAT…

1 Like

Imam 4 sajta na discavery ali veze nemam otkud tu, do duse dodao sam posebno news sitmape i valjda je google prepoznao neke koo ok za vijesti. Na jedno kupi skoro svaki dan vijest, a na drugima ponekad. Posto ne koristim adsense niti bilo kakvo display oglasavanje, nemam nest ni zelju da pratim koliko mi pomaze, nabrijn sam na SEO i samo SEO. :smiley:

vidi -
google discover - rezultira mi većim udjelom organic traffica pa bukne adsense zarada :slight_smile:

Ma toliko malo placaju svi ovih dana da sam olducio da sam reklamiram svoje projekt ei sto prodamo bannera direkt, i mogu ti reci vise zaradim nego ranije s adsnese. Valjda kad su klijetni vidjeli da ne mogu tak lak doci do prostora na nasim sajtovima, javljaju se. Tako da smo npr od januara potpisali 5 ugovora po 300 KM sto mi na 30ak milja posjeta ne moze donjet nikakva mreza :smiley:

I godinu posle da li se vaše znanje proširilo ? Zna li neko više informacija oko discovera? :grin:

Ovo za 1200x800 je istina. Baš sam imao članak sa tom rezolucijom i pojavio se. Ali evo mjesec unazad više ni jedan nije otišao u discover :disappointed_relieved:.