Google map nešto traži update

Pozdrav,

jel netko zna o čemu je riječ sa Google mapom. Naime, primjetio sam u zadnje vrijeme da su mi popucale stvari gdje sam imao integriranu mapu.

Kod otvaranja mape pojavi se upozorenje:

This page can’t load Google Maps correctly.
Do you own this website?

…i to me vodi na link: https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/error-messages?utm_source=maps_js&utm_medium=degraded&utm_campaign=billing#api-key-and-billing-errors

Koliko vidim, radi se o nekakvom plaćanju API KEY-a, ako je netko već proučio o čemu je točno riječ i ima korisne sažete smjernice, bit ću zahvalan. :wink:

vidi ovo

da ti nije prekoračen dnevni limit za taj dan?

Ma ne vjerujem. Konstantno zadnjih dana imam problem na svim aplikacijama koje su upogonile Google mapu.

Sad su mi se svi stari klijenti probudili iz mrtvih, xd.
Imam osjećaj kako su to sve sitne mapice bile, da sam im možda svima ostavio svoj API KEY i možda je to štrecnulo Google.
Jer ako nitko drugi ne trpi ovaj problem, onda je očito neki izolirani slučaj samo za mene. A onda bi mogao biti problem upravo u mom API KEYu.

Samo se meni učinilo na prvu da je problem generalan za sve, a ne samo moj.
Ali ako se nitko ne javi…onda je valjda samo do mene… …bumo vidili…

To je staro , mislim da je od 8 mjeseca Google uveo da su svi stari API zastarjeli. Odnosno moraš napraviti račun i potvrditi karticu, gdje onda dobiješ određeni broj free pregleda. Nakon toga ti se naplaćuje. Ja sam svim klijentima preporučio da naprave svoj account I posalju svoj API.
Više o tome (neki random članak)
https://www.google.com/url?sa=i&source=web&cd=&ved=2ahUKEwj23sak78XfAhWGZFAKHbBgAZQQzPwBegQIARAC&url=https%3A%2F%2Fventurebeat.com%2F2018%2F05%2F02%2Fgoogle-maps-platform-arrives-with-pay-as-you-go-billing-free-support-and-cloud-requirement-starting-june-11%2F&psig=AOvVaw1LgOAitTphUdWokS3YH2zC&ust=1546201420346323&cshid=1546115019161

Nema više free Googla mapsa bez ove poruke preko za nikoga, plaća se po učitavanju mape, koliko vidim masovno prelaze svi na alternativna rješenja, npr apartmanija i njuškalo i još na masu njih vidim sada https://leafletjs.com/

1 Like

Resursi su cudo, cak i za Google, tako da nije cuditi

Koliko sam ja skuzio imas određeni broj pregleda besplatno, a nakon toga se naplaćuje.