Čudnu situaciju imam. Moj osobni AdSense nalog je ugašen više od 20 godina. Prije 3-4 dana sasvim slučajno vidim da je opet aktiviran. Nisam dobio obavijest niti išta slično. Podešavao sam Google Site Kit plugin i pored svega kliknem i na AdSense. Tako sam saznao da opet radi.
Nalog je bio trajno ugašen (opravdano). Svake godine sam 1 ili 2 puta slao upit da mi se vrati ali sam samo dobijao automatske odbijenice.
Dali se ovo još nekome desilo? Da mu vrate nalog nakon toliko godina? Trenutno sam podesio na njemu sve što je trebalo (iako je osnovne postavke imao od prije), i sada čekam jedan site koji sam stavio na review …
Da li si siguran da ti je nalog banovan skroz tada Ili ti je možda privremeno deaktiviran pre 20 godina ako ga nisi koristiio tada..
Pazi ako adsense nalog nema saobraćaj ili zaradu to jest, ne koristiš ga, Google ga deaktivira. Obično nakon 5 -6 meseci neaktivnosti, stigne ti email sa upozorenjem da će nalog biti deaktiviran.
Posle 6 meseci nalog se automatski deaktivira.
Inače deaktivirani nalozi zbog neaktivnosti mogu se ponovo aktivirati. Možda je okidač bio Google Site Kit plugin gde je nalog aktiviran samo onako a ovamo (možda) službeno dok je sajt još na “pregledu” i zvanično nije odobren adsense nalog .
Čudna situacija skroz moguće i da je nekakva njihova interna greška.
Mislim i ja da je moguće plugin doveo do neke aktivacije. Prije, kada sam pokušavao doći na početnu od AdSense nisam mogao ništa. Sada imam sve postavke koje sam davno upisao. Samo sam na isplata dodao neke porezne kvačice (ne sjećam se), podesio oglase na Automatsko prikazivanje, i dodao jedan site na review. Prve dvije stavke su zelene, a treća se čeka …
Da pojasnim. Site je povezan sa plugin-om, ali sve sam radio direktno na Google AdSense stranici direktno kroz browser.
Veoma zanimljivo i po prvi put čujem ovako nešto (naravno u pozitvnom smislu reči) da nekom kom je popio ban od adsensea aktivira nalog ponovo.
Kao da se “iza brda nešto valja” da ne kažem Google-a.