Google Page Rank

Iznesite svoje misljenje dal je page rank uopste vise bitan, ja mislim da cak page rank vise i neradi jer imam 2 sajta koji su stari vise od godine i po imaju lijepe posjete dosta backlinkova ali PR-0 kao i novije sajtove… I mislim da page rank vise nije vrijedno spominjati kod razmijene linkova samo posjete, ali ipak iznesite svoje misljenje…

Već je toliko puta prožvakana tema o PR-u da više nije vrijedno spominjanja.

Želim se osvrnuti na tvoju drugu rečenicu…
Kod razmjene linkova očekuješ link juice, a ne posjete. Zašto? Zato što link može biti u nekom zapećku stranice gdje korisnici možda niti ne gledaju. Ako netko ipak dođe, još bolje.

Kod razmjene bannera je suprotno, ne očekuješ link juice jer su obično nofollow linkovi ali zato očekuješ posjete. Puuuno posjeta. :slight_smile:
Naravno da se i banneri mogu razmjeniti uz follow linkove, no kako nema anchor teksta sumnjam da mogu biti na razini čistog text linka.

Da li je PR zvanično ugašen za javnost? Čitao sam da neki pišu da jeste, neki da nije, a ja ne mogu da nađem website koji može da mi očita isti.

Nikakve službene izjave nije bilo, koliko ja znam.
Ali zadnji update TBPR-a je bio 2013. Dovoljno davno da se TBPR smatra pokojnim.

Jasno da nije bio update za javnost, ali je bio dostupan za javnost, a ja evo ne mogu više vidjeti PR za bilo koji sajt.

Ovdje: https://www.expireddomains.net/article/pagerank-explanations-15104.html kažu:
At 14. April 2016 Google disabled the API the Toolbar and all PageRank Checks used.
dakle, prije dva mjeseca je i konačno onemogućeno. Kada idem direktnim linkom na toolbarqueries.google.com, dobijem rezultat: Rank_1:1:0

Da, izgleda da je ukinut za javnost :).

Google PR je davno mrtav,sad se gleda DA, PA i mozrank.

PR nije ni dan danas mrtav, Google je objavio da je mrtav samo za javnost te će koristiti samo njima.

Pa ja i govorim sa svoje tocke gledista. To sto PR koristi samo njima,znaci da meni uopce ne koristi,pa je za mene kao i za sve nas sa foruma PR mrtav.

Jasno, ali ti si u postu prije rekao da je on odavno mrtav odnosno tebi nije igrao nikakvu ulogu, što nije slučaj kod svakoga.

Pisao sam o tome: http://webmajstori.geek.hr/google-i-sluzbeno-ukinuo-javni-pagerank/


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey