Google provjerava kvalitet prometa

Pozdrav, imam mejl od google,

Posluživanje oglasa na vašem računu trenutačno je ograničeno dok ocjenjujemo kvalitetu prometa vaše web-lokacije Nastavit ćemo pratiti vaš promet i automatski ćemo pregledavati i mijenjati navedeno ograničenje.
Jel se neko suočio sa ovim. Nismo radili ništa a oglasi se i dalje normalno prikazuju i zarada je normalna. Plašim se suspenzije ako neki treći faktor uzrokuje ovo.
U poslednje vrijeme čak imam i pad broja posjeta i ne znam šta je moglo uzrokovati ovaj problem. Sa jednom drugom platformom za oglašavanje takođe smo prije godinu ili dve dobili upozorenje na puno lažnih klikova na neki oglas a nismo znali o čemu se radi. Oni nisu preduzimali ništa samo su nam kao poslali upozorenje al niosu htjeli otkriti ništa. Na kraju smo utvrdili da je taj oglas sa puno lažnih klikova ima ukupno 4 klika i ostalo nam je to nerazjašnjeno.

Od otvaranja računa prije tri godine par puta smo vijdeli na analitiksu da sa nekon website traffic zna doći gomila posjeta koje brzo nestanu i čak ih ni ne uračuna analitics u posjete.

Da li je neko imao slična iskustva i može li neki trteći faktor dovesti do nevažećeg prometa.

što se tiče adsensea takvo stanje sa smanjenim brojem oglasa potrajaće nekih 30-ak dana ,Normalno će ti se prikazivati oglasi samo manji broj .Nemaš čega da seplašiš to automatski mail od gogle adsensea

Da li je uzrokovan nečim, nekom sumnjom? Ili taj mejl svima dolazi?

taman sam hteo da dopišem al sam slučajno prittisnuo objavu

Pa što se tiče klikova adsense ne voli plaćeni saobraćaj.
takođe pogledaj u google analytics-u odakle ti dolazi saobraćaj ako vidiš da ti na primer dolazi saobraćaj lupam sad i NewYorka u toku dana 200 psoeta a vreme provedeno na sajtu je 00:00 to je verovatno (spam) bot ili spideri

potraži na internetu kako zaustaviti botove na sajtu ( stop bot traffic) a u google Analyticsu mislim da imaš negde opciju "isključivanja svih poznatih botova i paukova (spider)

1 Like

Imao sam isti problem. Smanji broj oglasa, najbolje da ostavis jedan oglas na dnu clanka i pusti neko vreme da prodje, primetices prvo da ti racuna zaradu, posle par dana uklonice ti se obavestenje.

Nema potrebe da smanjuje broj oglasa. Fino su naveli šta je uzrok. Znači da mu dolazi traffic koji oni označavaju kao spam trafic.

1 Like

Ili ako zakazujes objave i dugo koristis isto vreme, promeni vreme. Ako si zakazao objave u 13, 15, 17h, promeni vreme 12, 14, 18h… Kod mene to prolazilo uvek

Mislim da je sumnja na odredjeni saobraćaj za koji ni oni nisu sigurni jel slucajan ili ga ti generises.

Tako da, ne diraj nista za sada, ako nisi nista “ilegalno” radio…

Imao sam davno takvih par problema, svodi se na neki interni share na uskoj lokaciji, nikad prije generisanoj, ne mora znaciti da su neke drustvene mreze npr, ali dogodi se da se podigne saobracaj, a niti ne znas da se ista desava.

Pozdrav ljudi. Da nastavim ovu temu. Ne mogu da riješim problem sa nevažećim prometom i već treći put dobijam suspenziju “ograničeno prikazivanje oglasa” i uzme mi sav novac. Ad sense koristim samo na portalu, sve sam provjerio i sve radi ok sa drugim oglašivačima. Jedno vrijeme sam u komentar mojih popularnih objava na facebooku stavljao linkove do sličnih tekstova pa sam mislio da mi možda zbog toga šalje opomene. To sam prestao da radim i ponovo dobijam suspenzij i uzima mi svu mjesečnu zarada.

Znate li neki način da diskonektujem youtube kanal i ad sense račun to je jedino što mi pada na pamet da bi moglo praviti problem. Prvu suspenziju sam dobio dva dana pošto sam povezao račune pa me upućuje na to. Račun mi nije nikad odobren za monetizaciju zbog reused contenta al je povezan sa ad sensom i ne mogu da ga uklonim. Moram skupiti 4000 sati gledanja da opet apliciram a to nemam jer sam obrisao skoro sve video zapise. Nisam znao za to i ne planiram se baviti youtubeom više ali bih sačuvao kanal da mogu nekad neki video postaviti bez namjere da od toga zarađujem.

Nakon povezivanja konstantno dobijam suspenzije Ad sense računa zbog nevažećih klikova. Izbrisao sam video zapise koji su skinuti sa drugih mreža, ostalo mi je još desetak koji su sigurno moji. Al mi youtube više ne broji sate gledanja i konstano ih smanjuje. Što se više ti moji klipovi gledaju imam manje sati i nemam 4000 da ponovo apliciram :smiley: Ostalo mi zaista ne pada na pamet šta bi moglo biti uzrok.

Nemam pojma šta više da radim. Ima li neko ideju?

Pretpostavljam Nešto to kod tebe (na sajtu) definitivno ne štima po (njihovim pravilima) :thinking:

Pazi kod adsensea i meni se znalo nekada desiti da mi uzme više od trećine zarade na nevažeće klikove. to jest, na nevažeći saobraćaj

Jedan od razloga može biti da ti je neko kliknuo više puta u kratkom roku na reklamu, istu reklamu više puta kliknuo ili da stalno klika na istu reklamu tamo neki posetilac /gledalac (to ti se neće priznati kao važeći klik) Može biti odakle ti dolazi saobraćaj sa na sajt s Facebooka ili organic ( s Googlea).
More razloga može da bude …

Zna se desiti da na kraju dana ti sistem ispiše na primer zaradio si 10€ danas i to stoji i broji ti se regulare zarada (bez samnjivanja zarade) sve do zadnjeg dana (31) u mesecu kada adsesne sistem opet prekontroliše sve klikove i onda ti da konačnu cifru zarade za taj mesec . Čak znaju nekada i nakon tog 31 u mesecu da ti umanje iznos

Mislim da ima fazon samo za one koji imaju uključenu monetizaciju na YT kanalima da uklone
monetizaciju sa videa.

A ove koji nemaju. YT monetizaciju imaju u adsense samo status omoguće,no ako ne grešim to se ne može izmeniti ali mišljenja sam da ne utiče na klikove i na umanjen iznos

.

Onda stvarno ne znam šta je problem ako Youtube nije. Znam o čemu govoriš, i meni se dešavalo da uzme nešto sitno na kraju dana. Ali ovo nakupi recimo 100 eura i onda me suspenduj i uzme mi 80 evra.

Radio sam prije toga dvije godine normalno sa Ad sensom i nikad nisam imao nikakav problem. Što je još zanimljivije, svaki put kada mi vrati tu suspenziju stoji mi obavjest da je pokrenuta 26.07. odnosno dan kad mi je prvi put uvedeno ograničeno posluživanje oglasa. Koristim pored njega MIGD imam dvije reklame u tekstu. Vidim da drugi rade i sa tri oglašivača. Stvarno ne znam šta je problem.

1 Like

Ne znam koliko ti odgovara ali bi onda trebao skroz da ukloniš - izbrišeš YT kanal (brend) s tvog YT naloga i tako se rešiš što kažu bede. Pa vidiš dal će ti onda da umanju zaradu
Ako se to opet desi onda je do sajta ili saobraćaja preko kojih dobijaš klikove ili jednostavno možda ti nalog “trokira” tj ima neki bug -grešku

Ili da zatražiš savet preko google adsense forum pomoći

Imam pitanje baš u vezi Adsense. Od kad su uključene reklame događa mi se da se uvodna stranica ne pokazuje na mjestu na kojem je rangirana nego neka druga koja je puno niže rangirana? Ima li to veze s reklamama tj. da li Google možda to namjerno radi da bi se dobila posjećenost i na drugim stranicama?

Nema to veze s adsense …Više će imati veze sa SEO optimizacijom sajta ili eventualno jaka psoećenost određenih stranica (ako sam dobro skontao pitanje)

Da ali malo je neobično što se uvodna pojavi za taj izraz u rezultatima pretraživanja a onda nestane nema je dan-dva a pod istim rezultatima se pojavi stranica s linkovima koja uopće ne konkurira za te izraze??