Google provjerava kvalitet prometa

Pozdrav, imam mejl od google,

Posluživanje oglasa na vašem računu trenutačno je ograničeno dok ocjenjujemo kvalitetu prometa vaše web-lokacije Nastavit ćemo pratiti vaš promet i automatski ćemo pregledavati i mijenjati navedeno ograničenje.
Jel se neko suočio sa ovim. Nismo radili ništa a oglasi se i dalje normalno prikazuju i zarada je normalna. Plašim se suspenzije ako neki treći faktor uzrokuje ovo.
U poslednje vrijeme čak imam i pad broja posjeta i ne znam šta je moglo uzrokovati ovaj problem. Sa jednom drugom platformom za oglašavanje takođe smo prije godinu ili dve dobili upozorenje na puno lažnih klikova na neki oglas a nismo znali o čemu se radi. Oni nisu preduzimali ništa samo su nam kao poslali upozorenje al niosu htjeli otkriti ništa. Na kraju smo utvrdili da je taj oglas sa puno lažnih klikova ima ukupno 4 klika i ostalo nam je to nerazjašnjeno.

Od otvaranja računa prije tri godine par puta smo vijdeli na analitiksu da sa nekon website traffic zna doći gomila posjeta koje brzo nestanu i čak ih ni ne uračuna analitics u posjete.

Da li je neko imao slična iskustva i može li neki trteći faktor dovesti do nevažećeg prometa.

što se tiče adsensea takvo stanje sa smanjenim brojem oglasa potrajaće nekih 30-ak dana ,Normalno će ti se prikazivati oglasi samo manji broj .Nemaš čega da seplašiš to automatski mail od gogle adsensea

Da li je uzrokovan nečim, nekom sumnjom? Ili taj mejl svima dolazi?

taman sam hteo da dopišem al sam slučajno prittisnuo objavu

Pa što se tiče klikova adsense ne voli plaćeni saobraćaj.
takođe pogledaj u google analytics-u odakle ti dolazi saobraćaj ako vidiš da ti na primer dolazi saobraćaj lupam sad i NewYorka u toku dana 200 psoeta a vreme provedeno na sajtu je 00:00 to je verovatno (spam) bot ili spideri

potraži na internetu kako zaustaviti botove na sajtu ( stop bot traffic) a u google Analyticsu mislim da imaš negde opciju "isključivanja svih poznatih botova i paukova (spider)

1 Like

Imao sam isti problem. Smanji broj oglasa, najbolje da ostavis jedan oglas na dnu clanka i pusti neko vreme da prodje, primetices prvo da ti racuna zaradu, posle par dana uklonice ti se obavestenje.

Nema potrebe da smanjuje broj oglasa. Fino su naveli šta je uzrok. Znači da mu dolazi traffic koji oni označavaju kao spam trafic.

1 Like

Ili ako zakazujes objave i dugo koristis isto vreme, promeni vreme. Ako si zakazao objave u 13, 15, 17h, promeni vreme 12, 14, 18h… Kod mene to prolazilo uvek

Mislim da je sumnja na odredjeni saobraćaj za koji ni oni nisu sigurni jel slucajan ili ga ti generises.

Tako da, ne diraj nista za sada, ako nisi nista “ilegalno” radio…

Imao sam davno takvih par problema, svodi se na neki interni share na uskoj lokaciji, nikad prije generisanoj, ne mora znaciti da su neke drustvene mreze npr, ali dogodi se da se podigne saobracaj, a niti ne znas da se ista desava.