Google webmaster tools

Imam jedno pitanje. stvio sam novu stranicu na staru domenu, radi se o istoj stvari al samo sam malo obnovio izgled, sadržaj… i sad mi google indexira stare linkove(koji su ostali u index listi od googla a zapravo su to linkovi od stare stranice) i stavlja mi ih u webmaster tools pod pogreške kod indexiranja.

Sta da radim? Da li da ja sve te linkove (ima ih 60) svaki posebno rucno redirectiram na novi home page ili da ostavim kako je?

Hvala

Da.

Ako su stranice na Apache serveru (PHP), onda koristi .htaccess fajl.

Stranica je napravljena u joomli i koristim .htaccess, al koristim ga samo proko jedne aplikacije (joomsef) u joomli koja radi seo url. al ovi url-ovi u wmt su od stare stranice koja je napravljena u html. ja sam sve pobrisao iz root foldera i stavio joomlu gore a u googleu su ostali ti linkovi i sad mi ih javlja kao gresku kod indeksiranja.

iskreno da kazem ja neznam rucno nista u .htaccess mjenjat. da li bi bilo rijesenje toga mozda da u cpanelu napisem redirect od tih starih url-ova na novi home page?

Ne.
Slobodno otvori htaccess u notepad-u ili sličnom text editoru i ispod onoga što je Joomla upisala, ti nadopiši svoje, svaki rule u novi red:

RewriteRule ^stara-adresa.html$ nova/adresa [R=301,L]

Prije svega napravi backup .htaccess fajla, tako da možeš lako vratiti ako nešto ne bude radilo (nećeš ništa pokvariti na serveru izmjenom htaccessa, ne brini).

ok probat cu puno hvala


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja