Googleovi oglasi na Facebooku?

Evo sada tražim baš na Googleu temu koju nisam prije tražio i nakon par stranica sta sam otvorio i našao to što sam tražio, vratim se na tab di mi je Facebook otvoren i vidim preporučeni oglas (plaćeni oglas) di mi nudi to isto što sam tražio, otvorim pjesmu na Youtubeu i opet taj isti oglas koji je bio i na Facebooku, baš ista stranica i sve. Da li je moguće da su zapravo oglasi s Facebooka Googleovi oglasi i ona priča da je Google kupio Facebook istinita? :slight_smile:

www.google.com/policies/technologies/ads/

www.facebook.com/help/cookies

Google nije kupio Facebook.

To ti je remarketing. Bio si na sajtu, i sad te sajt ganja da kupis njihov proizvod i putem fb i putem google.

To se meni desava i obratno. Pricam u chatu na Fejsu o nekom programu i onda me taj program prati po drugim sajtovima kroz Adsense oglase.

Malo jezivo. Recimo ako nekoj curi pocnu masovno iskakati proizvodi o trudnoci po netu mozes posumnjati da je trudna. Ima mnogo mogucih implikacija u smislu da naruši privatnost.

Zapitaj se da li si prije toga kucao u google nešto o tom programu…
Oni sami znaju šta sve od podataka “kupe” i sa google chrome (ako koristiš taj browser). Tako da nemoj da se čudiš što google i co. kupe gdje god mogu podatke tvoje, kako bi ti ponudili što relevantnu reklamu.

Moje mišljenje je, bolje da ti pokazuju relevantne reklame, nego neku glupost random. Svakako te reklame koje tebe zanimaju samo ti vidiš.

Ali eto da tema ne ide u pogrešan pravac.