Grupna kupovina SEO

Veliki pozdrav i ako mogu predlozi za mesto neke aktuelne ali i povoljne grupne kupovine tipa semrush i ahrefs. unapred hvala

Vidi ovdje sta je ko pominjao. Flikover nisam koristila odavno, ali bio je ok dok jesam

https://wmforum.geek.hr/t/ahrefs-standardna-kupnja-vs-group-buy/64241?u=kosana

1 Like

Ne vidimo :slight_smile: Ne mozemo pristupit.

Da, u VIP room-u je.

da nazalost, mozda se neko javi sa nekim novim informacijama.

Ja ti preporučam SE Ranking čiji mjesečni Essential plan košta 39.2 € mjesečno, odnosno sa PDV-om 48.75 €.
Ja ga koristim za sve projekte i nije po ničemu lošiji od Semrusha. Ako te nešto dodatno zanima javi se porukom.

1 Like

meni je od se rankinga bolji i serpstats i semrush i similarweb a sve njih (plus dodatnih stvari) dobiješ za 21 dolara (35 sa ahrefsom) za mjesec dana na flikover.


za flikover im se javite na facebook i morate odgovarat na njihova pitanja ko na sudu pa kad izodgovarate oni vas moraju odobrit da bi počeli koristit taj flikover. trebaće vam malo strpljenja za odgovorit na par pitanja tipa za šta koristite i sl. valjda to rade jer im konkurencija nekako oće naškodit, ne znam.

ovo je njihova fb stranica za kontakt

ahrefs je po meni postao prilično neisplatljiv poslije promjene cjenovnika prema broju upita (ahrefs promjenio cjenovnik ne group buy alati) i sad na flikover za par minuta se iskoristi dozvoljeni dnevni limit za ahrefs, ali kome je baš potrebno ok je i to.

2 Likeova

Sorry, nisam obracala paznju da je u VIP, ali evo dragi @anja1 je sve objasnio. Flikover je skroz ok, samo su zbilja bili onomad naporni s pitanjima. Ali zamisli da su oni AI (da ih ne otjeras u PM).

Ahrefs stedis i koristis za bulk eksporte, jer se svaki klik broji. Meni je serpstats za ostalo dovoljan

1 Like

hvala puno svima, ici cu prema vasim savetima.

Ja sam s flikovera oso zbog konstantnog stekanja i presao na se ranking po prepiruci @drmrgood

Cijena moze jos nize od toga ako odaberes da ti treba mininalan keyword rank tracking. Mislim da mene kosta oko 30 eura mjesecno.

@petarvu ajde molim te napiši kako si zadovoljan sa SE Ranking, a pogotovo ako si nekada koristio semrush pa da možeš usporediti s njim.

Pa evo nešto ukratko:

  • Prije SE Rankinga sam koristio Uber Suggest (teška katastrofa da budem iskren), i preko Flikovera sam isprobavao i Ahrefs, Semrush, i neke druge alate.
  • SE Ranking se iskreno ne može usporediti sa Ahrefs i Semrush po nekim značajkama, što i nije za očekivati za više od duplo jeftiniju cijenu.
  • Ali kada realno pogledaš, koliko nas zapravo treba te dodatne značajke? Ja sebe još uvijek smatram početnikom u ovome, i meni iskreno ne trebaju (barem ne toliko često) neke značajke sa Ahrefsa ili Semrusha.
  • Ono što većina nas koristi, a to je istraživanje ključnih riječi, backlinkova, provjera kompetitora i stranica koje se njima rankiraju, backlink gaps, i slično - za te stvari je SE Ranking više nego dovoljan.
  • Ukoliko je u pitanju neka SEO agencija, mogu razumiti zašto plaćaju skuplje alate, ali i SE ranking ima npr. dosta filtera da si olakšate research, iako nisu toliko detaljni i ne pružaju baš bezbroj opcija.
  • Ono što sam smatrao dosta bitnim za guest post outreach, a to nažalost SE Ranking nema je onaj Content Explorer što ima Ahrefs. Ali može se i bez toga, čak sam i video napravio na svom youtube kanalu s uputama kako pronaći guest post prilike putem SE Rankinga, iako to sam više ne radim.
  • Također, backlink baza nije toliko velika na SE Rankingu i sporija je od Ahrefsa, ali ne smatram to nekim velikim problemom, pogotovvo jer u Ahrefsu za svoje web stranice to možete dobiti besplatno, a kad istražujem kompetitore, ne igra mi ažurnost od par dana ulogu (SE Ranking kasni nekakva 2-3 tjedna po mojoj procjeni)
  • Dnevni i mjesečni limiti su meni i više nego dovoljni. Npr. mogu praviti backlink report za 20 domena na dan, što mi je više nego dovoljno. Keyword research je 100 na dan ako se ne varam, opet više nego dovoljno.
  • Također sam i povezao GA4 sa SE Rankingom, i da budem iskren, 10x je lakše pratiti sve putem SE Rankinga jer je jednostavnije, dok se na GA4 svaki puta pogubim u silnim pizdarijama što su nabacali.
  • Website audit je također okej, ali mislim da “skida” puno bodova za neke “greške” koje i nisu baš greške ali ajde. Ovo govirm jer uspoređujem “Health” sa Ahrefsom koji mi na Ahrefsu uvijek bude blizu 100, a na SE Rankingu oko 70.

Da zaključim, za 90% nas SE Ranking je i više nego dosta, a za one koji se bave ovime na veliko i stvarno zarađuju cifre, njima svakako nije problem platiti premium, što Semrush i Ahrefs zaista jesu.

Nakon ovih silnih updateova, ja ga najviše koristim za praćenje backlinkova za ekipu što im radim HARO, i za provjeru GA4 jer mi je tu jednostavnije. Keyword research klasični nisam radio već dugo vremena, iako SE Ranking radi solidan posao u tome. Jedino što mi se u keyword research ne sviđa je to što imaju čudne preporuke “related” keyworda, ali da se to fino suziti.

Da zaključim, value for money je TOP!

E da, upravo provjerio koliko me košta: 29.25 eura s PDV-om.

1 Like

@petarvu hvala na iscrpnom izvješću :smiley: . Ja radim u agenciji i koristimo SE Ranking koji je dovoljan i za potrebe agencije ali mislim koristimo Pro plan koji ima integraciju sa Looker studio, veću bazu keyworda, historical itd.

2 Likeova