Guest post penal

Jako interesantna situacija, do sada nisam vidjao ovakve slucajeve. Evo za sve vas koji prodajete guest postove da malo pripazite kako i sta radite.

Pa sada ce mi google reci jos i kada cu ici u klozet :stuck_out_tongue:

ceo zivot i pravi i virtuelni se odvija po principu ili radis ili ne…

,Boj se ovna boj se G…A , i tako celi zivot, i kao ziveo si,

1 Like

Nisam u SE optimizaciji, no smatram da što više linkova neka stranica daje prema novim ili malim (nepoznatim) sajtovima, to će njeni linkovi manje vrijediti. Je li to točno?

Sto vise izlaznih linkova, manje vrede linkovi. Gubi se njihova jacina.

1 Like

Da, to mi i je logično. Naravno, mislim da nema veze što se tiče izlaznih linkova na .edu stranice ili neke jake domene, no kada se linkaju stranice bez autoriteta, tada se gubi njihova važnost.

Niko ko iole zna sta radi ne linkuje tako da samo ima jedan izlazni link sa jednog teksta. Stavis uvek da ide link i na neki info clanak, na neki drugi komercijalni, pa jos neki info pa onda taj link koji je placen. Nekoliko linkova iz teksta, ali ne treba kao vecina linkova ti samo autoritete vec i neke manje autoritete koji imaju dobar i relevantan sadrzaj.

1 Like

Baš sam se neki dan pitao kako će zaustaviti ovu pomamu za guest post linkovima jer sve više vidim te očite guest postove, eno klix.ba je počeo linkati neke sajtove sa auto gumama iz australije u člancima i tako bizarne strane linkove koji su očito plaćeni. Teško je to algoritamski otkriti, gotovo nemoguće, osim ako je ovako očito, zato idu na manual action da barem ustraše ljude jer guest postovi baš prijete da naruše kredibilnost cijelog algoritma.

Mislim da mi treba polako svi da radimo na promociju drugih pretrazivaca tipa bing ili duckduckgo i da se oslobadjamo lagano google pretrage i njihove dominanci i pravila kako im kad dune sta.

1 Like

Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey