Hacked by crazy doctor - šta mi je činit?

Hakovani su mi neki porno sajtovi, mislim da je do starih verzija wordpressa. Kad već ne apdejtujem, Naravno da nemam ni bekap. Nema ni hostgator pitao sam ih slučajno da nemaju.Hosting je na hostgatoru shared i svi sajtovi su podlegli. Tu imam 6 sajtova, 4 su sa nekom bjednom posjetom jedan sa ok i jedan sajt sa dobrom posjetom. Preko filezile sam apdejtovao wordpress i taj solidan sajt i jedan bijedni rade. Ovaj sa dobrom posjetom je u hederu i dalje imao ovu govnavu sliku i preko svakog videa je imao ovu sliku i ovu uzašnu muziku kao ovaj sajt http://ennovationsols.com/
Wp login nije radio dok nisam updejtovao preko filezile wordpress onda sam pokušao skenirat sa nekim pluginima al mi je na hostgatoru iskočilo da trošim previše resursa. Uglavnom ručno što ispregledah i koliko su plugini uspjeli skenirat ima dosta govana. Najbitnije mi je da nekako vrnem taj sajt sa najboljom posjetom i možda ovaj solidni koji trenutno radi al imam osjećaj da će i on brzo opet past. Hosting mi ističe u novembru. Da li da platim sitelock? Bi li oni to valjano riješili? Ili neko neku drugu ideju ima? Ako bi uspio sredit taj najposjećeniji sajt odmah bih ga migrirao a ostale sajtove pustio da propadnu tj da istekne hosting u novembru.

Ukoliko neko ima ideju ili savjet dobrodošao je pošto sam ne znam šta mi je činit.

Povrati ga, bas me zanima kakav ce penal dobiti zvog ovog. Ovi losi nemoraju ni dobit ako su losi. Ali ovaj jaki site ako je hackovan ovako bizarno zbog nemara vjerujem da bi trebao dobiti strasan penal. Zato te molim da nas drzis updejtanima jer je ovo jako vazno saznanje, jer malo dobrih siteva bude hackovano na ovaj nacin, pa da znademo dali to ima ikakve posljedice.

A sad kako ga popraviti:
Mozda export sve preko worpressa. na novom serveru podic potpuno novi wordpress , najnoviji. i onda important sve. Vrlo vjerojatno export nece exportat malicious code jer se on ne nalazi u smaom contentu nego vjerojatno u fileovima samog wordpressa ili nekog neupdejtanog plugina.

A bilo bi dobro i cuti koja je verzija wordpressa i koliko plugina nije updejtano. to su detalji koji u ovoj cjeloj prici mogu pomoci nama drugima koji smo zaboravili updejtati…

1 Like

Dobio sam i od gugla u webmaster tools upozorenje da su hakovani sajtovi. Ja vjerujem da neće biti nikakvog penala od strane gugla ukoliko ga uspijem popravit jer mi se već dešavala ista stvar. Pametan uči na tuđim greškama budala na svojim, a ja sam van kategorije.

Jbg na hawkhostu mi je to podešeno da se automatski apdejtuje, a skroz sam zaboravio da mi je ovaj bitni sajt na hostgatoru.

Da odradio sam eksport preko wordpressa, samo nekad davno kad sam ovo radio nije povukao thumbnailove (featured image) a to je katastrofa za adult site i bog zna šta i kako sam ispodešavao all in one seo plugin i sve ostalo tako da vjerujem da bih na ovaj način nešto ne bi bilo isto ko što je bilo pa bi rangiranje se vjerovatno pojebalo. Tako da ću ovo ostavit kao posljednju varijantu.

Ja sam imao istu situaciju zbog wp i plugin update-a i meni je Hrvatski hosting vratio sve kako je bilo i poslije toga nisam imao nikakvih problema.

Prva stvar koju trebaš napraviti je otići od Hostgatora na neki pristojan hosting.

1 Like

Kako to misliš? ja sam baš nedavno uzeo hosting kod njih tako da neznam o njima ništa osim da se svugdje spominju kao dobar izbor :slight_smile: hahahahha

Je, najgori hostapleri…pogotovo u situacijama kad je ovak neki problem pa ti treba podrska. Ja san im zvao cak i ured tam i jeba od a do ž.

A valjda cu biti bolje srece… vidjet cu

Ja se ne mogu žaliti na njih jer mislim da je ovaj problem zbog mene nastao. Mogu ih pohvaliti da je tjerao shared hosting preko 40k pregleda dnevno.

Uglavnom uspio sam osposobiti za sad ovaj bitni sajt pa sad ručno češljam fajl po fajl

Spominju se kao dobar izbor samo u sponzoriranim “recenzijama”. Odi na webhostingtalk i pogledaj preporuke.

Izbjegavati pod svaku cijenu hostinge čiji je vlasnik EIG. Evo i popis: https://www.reviewhell.com/blog/endurance-international-group-eig-hosting/

Možeš čitati iskustva ljudi, samo guglaj malo EIG, a što se mene tiče - praktički su me ucjenjivali da prijeđem na veći paket hostinga i za to vrijeme mi je stranica bila offline. Istu večer sam uzeo veći VPS i nakon toga im je trebalo 10 dana da sve aktiviraju i prebace. Na supportu nemaju pojma o poslu kojeg rade, bezobrazni su, pričaju jednu priču dok ne platiš, a onda kad platiš se ne javljaju ili su beskorisni kad se jave. Uglavnom - meni je puknuo film i kupio sam hosting kod Stablehost i prebacio sve kod njih, a od Hostgatora tražio povrat love za taj VPS kad sam vidio da im treba >10 dana za obaviti rutinski posao, a dotad portal gubi posjete i nitko ne mari za to. Inače, Stablehost sve odradio u roku keks, a na support se od početka do dan danas javljaju redovito i znaju svoj posao.