HAMBURG (moj premium theme za ThemeForest) - objektivno mišljenje?

Ovako, bacio sam oko na ThemeForest jer bi htio preko toga okrenuti neku paru, pa evo prve theme s kojom bi išao van.

SA STRANE JE STYLE PICKER, PA ŠALTAJTE PO BOJAMA

Fora je u tome da sam sada na stvaranju demo verzije (ovu koju gledate) i popravljanju bugova. Namjeravam zakupiti extended licencu za ovaj Revolution slider ($75), a ostale funkcionalnosti sam ili sam kreirao, ili su commercially free (SiteOrigin pagebuilder, Shortcodes Ultimate, Multiple Sidebars, NHP theme options framework).

No kako već duže vremena gledam u ovo, ne znam što misliti. Na tren sam razočaran, na tren sam oduševljen pa mi treba objektivno oko struke. Pa ono, može komentar?

1 Like

Samo sam malo bacio oko - to izgleda posve profesionalno, pa nemam što komentirati.

1 Like

Tehnički, zasad dok sam nabrzinu pregledao jedino što me bode u oko je velik broj HTTP zahtjeva koje radi stranica, primjerice za prikaz slika socijalnih mreža (normal i on-hover state) radiš točno 22 HTTP zahtjeva kako bi ih prikazao svih 11, odnosno dva po socijalnoj mreži, a mogao si sve uraditi s jednom slikom i tako smanjiti broj HTTP zahtjeva za 21. Istvar stvar za prikaz autora posta, kategorije, datuma itd…

Cijenit će ti više temu na Themeforestu, brijem da će oni tamo još i puno više gledati na to nego ja prilikom odobravanja i procjene vrijednosti teme. Ovo ti govorim iz najboljih namjera, da ne ispadne da kritiziram čisto da se kritizira, draže mi je da ti dođeš na Themeforestu do dolara-dva više nego neki John. :slight_smile:

Ovo izgleda jako dobro, svaka čast.

1 Like

Hvala na komentaru, svaka konstruktivna kritika je dobrodošla. Zato sam i stavio ovdje da ne bih kasnije imao problema.

Sumnjam da ću nešto popravljat po tom pitanju jer imam već dosta koda napisanog na tom dijelu, a kratak sam s vremenom, tj. trebao bih uloviti cashout za slijedeći mjesec (15.12.) + morao bi mjenjati funkciju koju sam napisao, dosta css koda i onda fine-tunati izgled. Možda u kasnijoj verziji…

Edit: Ovo je trebalo ici u odgovor na post @nemes1s

Nisam dizajner, ali iskreno mislim da nece proci na TF-u.

Dizajn pocetne stranice mi je ok i pregledan je, dok ne odscrollam do footera koji ima font da ga cak i ja tesko citam, a kamoli netko malo stariji. Dosta drugih elemenata takodjer zaostaje u dizajnu.

Sto se dizajna tice, kazem, nisam bas mjerodavan, mozda sam u krivu, samo iznosim iskreno misljenje.

Druga stvar radi koje ces sigurno biti odbijen je tehnicke prirode.

1.) Loadas mali milijun css fileova za responsive dizajn, jako losa praksa (nisam siguran gdje si vidio da se to tako radi ali definitivno promasaj).
2.) Loadas te css fileove direktno u header-u umjesto da koristis wp_enqueue_style - nedopustivo
3.) Imas ogroman block embedded stylea u headeru, to bi trebalo smanjiti ako se moze, ako ne nadam se da si koristio wp_add_inline_style

Sretno :slight_smile:

1 Like

Ok, tnx na komentaru.

Za font u footeru stvarno ne znam, jer meni izgleda oke (Arial?). Pa stvarno ne znam. (BTW: sad sam skužio da mi se zadnji font u naslovu ne slaže, pa ću to mjenjati, ali opet, arial?).

Za ostalo:
1.) Hm. Razmišljao sam o tome da spustim na nekoliko CSS-ova, što ću vjerojatno i napraviti. Problem je u tome što će onda breaking pointi biti odmaknuti na više od 150px što će bosti u oči. No, ako je problem u tome, onda će to biti riješeno.
2.) WP enqeue ide definitivno (vidio sam da su updateali standarde).
3.) E da, taj zadnji dio je problematičan. Uglavnom, radi se o tome da korisnik putem options panela odredi koji glavni stil želi (dark/light), koji background želi i koje primarne & sekundarne boje žele. Ono što sam ja napravio je da se putem switch-case petlje odrede varijable (boje i path-ovi) i onda kasnije imam mješavinu css i php koda koji određenim elementima daju vrijednosti iz tih varijabli. To je dodano u header putem add_template_part().

Kad bi za svaki stil/boju napravio poseban css file, to bi bio pakao za održavanje. No svaki savijet kako bi to bilo bolje izvesti je dobrodošao. (BTW: upoznat sam s LESS-om, ali prekasno je da sve idem prevoditi)

Nije problem u tipu fonta vec velicini teksta, ovo stvarno nije ugodno za citati: http://pbrd.co/175nPuR

1.) Nije bitno koliko breaking pointova imas, vec nacin na koji si ih includao.

Sav responsive dizajn stavi u jedan file i unutar njega radi breakpointove, nema smisla to razdvajati u zasebne datoteke.

3.) Ok razumijem, to bi trebao onda dodavati koristeci wp_add_inline_style, neces trebati puno toga mijenjati. Template part-ovi nisu za to (u smislu, mozes ti bez problema koristiti template partove za to i sve ce raditi, ali postoji odredjena semantika koje kad se drzis, olaksavas sebi a pgotovo drugim developerima koji budu editirali tvoj kod rad na istom).

Ok, za font je primljeno na znanje. Popravit ću.

  1. Napravit ću tako. Ja sam responsive design učio iz onih “a list apart” knjiga, a one su udarale temelje i tada se tako radilo. Hvala na informaciji, od sada ću ovo koristiti.

  2. Može. Hvala na savjetu.

Znam da mi neke stranice izgledaju dosta siromašno, i da ih moram mijenjati. Sve mi je jasno po tom pitanju (kao i ove building blockove koji se raspadaju jer sam ih radio da budu otporni na < p > i < br > tagove koje wordpress baca na random mjesta). Sutra ću time zaprljati ruke.

Hvala na savjetima :smile:

1 Like

Izvini,ali sa ovakvim kodom neces proci.Header ti ima vise koda nego body ,milion http zahtjeva,prije nego posaljes sve to trebas popravit tesko se snaci uopce,oni su tamo srozali kriterije za kod dosta ali ovo je previse ,dizajn ces isto morat doradit jer se on najvise gleda ,svaka cast na trudu,stranica lijepo izgleda ali za themeforest nedovoljno.I promjeni font stavio si Verdanu,Arial…itd…to su web safe fontovi koje ja stavljam na demo stranice(kad mi se neda trazit) ,pogledaj na google fonts i stavi neki ljepsi,Open Sans ili tako nesto. :slight_smile:

Za header kod već znam, ja sam za wordpress stara škola pa neke novije tehnike nisam u potpunosti preuzeo.

Što se tiče dizajna, znam da mi ovaj homepage izgleda presiromašno. Tako da je tu stvar prezentacije. Ja sam kupovao theme prije i znam da kad instaliraš bilo koju, istog trena si razočaran jer izgleda presiromašno. To mi je definitivno na listi za srediti, ali ako uzmeš vodeću themu, vidjet ćeš da homepage nije ništa drugo nego hrpa animate shortcodea (koje imam i trebam iskoristiti) u sendivču headera i footera…

Za fontove si u pravu, oni su mi velika mana. Definitivno ću izabrati neki lijepi google font za body, a korisnici u options panelu mogu isti staviti u logo ili kao page title (ili za logo mogu uploadati image)…

Ova thema mi je foot in the door i treba biti dovoljno dobra da donese 30-50 prodaja mjesečno (npr. #50 najpopularnija se proda 200x mjesečno).

EDIT: uspio sam srediti (na svojem serveru)