Interesuje me ako “neko” dođe na stranicu i počne kliktati po oglasima, da li to google shvaća kao da sam ja? Nisam nigdje pročitao to, ali vjerujem da google pomoću sesije logovanja i IP adresa zna da to nisam ja, ali da li će prestati prihvatati klikove tog ko je kliktao na reklame ili ga banovati, ili ću ja imati problema? Koji je najlakši način riješiti se takvih “ljudi”?
Ima ljudi dođe na stranicu i klikće milion puta po reklamama. Do sada nisam dobio mail od Googlea za to, ali definitivno ću dobiti, siguran sam u to. Puna lista mi je banovanih IPova.
S obzirom na ovo
Klikovi na Google oglase moraju biti rezultat stvarnog interesa korisnika. Sve metode kojima se na umjetan način generiraju klikovi ili pojavljivanja na vašim Google oglasima strogo su zabranjene. Te zabranjene metode, između ostalog, uključuju ponovljene ručne klikove ili pojavljivanja, alate za ostvarivanje automatskih klikova i pojavljivanja te korištenje robota ili obmanjujućih softvera. Napominjemo da je klikanje vlastitih oglasa iz bilo kojeg razloga zabranjeno.