Au, pa ovo će završiti kao jedna od najvećih prevara na internetu i to sve pod imenom PayPal
Da, ovo je baš nešto neoprostivo, baš prevara, i to još influencera.
Moglo bi skupo koštati PayPal kad se zaredaju tužbe, a o ugledu PayPal-a da ne govorimo.
Po meni to je krivično djelo. Ne znam sigurno, ali po nekoj logici, i kada se uzmu u obzir TOS većih aff linkova, mislim da to nije legalno ostvareni klik i zarada po njemu.
Vjerujem da ćemo gledati nastavak po ovom pitanju.
Sjećam se da je nekada FBI uhvatio lika koji je ljudima u browser podvaljivao svoje cookie sesije I ostvarivao zaradu. Mislim da je dobio neku veću zatvorsku kaznu.
Nemoj me j…
Čega su se ljudi sjetili ne vjerujem…
Koristio sam ga nekad davno kada sam kupovao hosting
To je to - kad krades na veliko niko ne sumnja u tvoje “poštenje”
Baš me zanima kako će se ova situacija odigrati
Trenutno na chrome extension store-u i dalje drze ocjenu 4.8 iako je posliednjh vjerovatno par hiljada recenzija 1 star sa referencom na video
Čudi me da nitko nije skužio da mijenjaju affiliate link toliko dugo.
I ne razumijem što je to trebalo PayPal-u.
Ajde da je neka lijeva firma to napravila.
“Jesam reko…”
Btw. average rating ekstenzije je i dalje na 4.8 iako ljudi ocigledno konstantno pisu nove 1 star recenzije…
Ljude koji nisu kontent kreatori boli ■■■■■ kome ide provizija, većina ljudi ne zna naći bolji kupon kod no što im ovaj honey da…
Ali sama logika nalaže da ta ekstenzija mora da pravi velike pare. Što bi davali 4 milijarde… ako ne mogu bar 8 zaradit.
Nema džabe ni u stare babe.
Platiće državi desetine miliona dolara neke kazne nakon završetka suđenja za cirka dvije tri godine dok dnevno i dalje zarađuju milione.
Moral i krupna zarada baš rijetko idu zajedno.
Skužio je onaj odavno iz klipa što je sarađivao s njima.
I nekako čak je i logična priča da tako ide ko i svaki drugi sajt sa kuponima što isto radi. Ubacivanje aff linka. Oni su digli na nivo iznad sa bezobrazlukom i uvaljivanjem linkova. Ali imaš i dalje tona kupon sajtova koji ničemu ne služe lažne kupone daju i samo uvaljuju svoje aff linkove.
Zaboraviće se sve ovo za mjesec dana, malo će izmjenit ekstenziju, malu kaznu platit, iz objesti će ovom iz videa bar kičmu slomit. I? I nikom ništa