Hostgator i prebacivanje domene

Imam na domačem hostingu kupljen hosting i domenu, ako ste več pročitali moju temu prije imam problema s njima. Htio bi se prebaciti na hostgator pa evo par pitanja:

  1. Kakvo je vaše mišljenje o hostgator baby paketu?
  2. Kupio sam na domačem hostingu domenu kako je prebaciti na hostgator? i na to nemislim samo promjeniti name servere nego je u potpunosti prebaciti,da je kontroliram preko hostgatora?
  3. Ako se domena može u potpunosti prebaciti na hostgator koliko vremena treba da domena bude ponovo aktivna?
  1. Ja bi ti preporucio da je prebaci sa godaddy (domenu). Prebacivanje se vrsi tako sto hostgatoru prijavis da zelis da prebacis svoju domenu (ako to oni podrzavaju) i onda ce ti samo jos trebati kod za domenu (neki koji potvrdjuje da si ti vlasnik). Ako ne znas koji je broj pitas podrsku gdje si uzeo domenu.
  2. Nisam siguran, mozda 7 dana, zavisi sve kome i odakle prebacivas.
  1. 7 dana? prebacujem sa domačeg hostinga na hostgator. Nisam znao da tako puno moram čekati

Ako se prebacujes na hosting, oni ce te odmah prebaciti bez problema, ne traje 7 dana. 5 dana traje transfer domena na neki registar, a sto se tice prebacivanja podataka i slicno samo das im u hostgator-u podatke od svog “starog” hosta oni ce to uredno prebaciti kod sebe dosta brzo, tako je bar meni bilo.

lp

Znači 5 dana domena neče raditi :frowning:

nema razloga da ne radi ni sekunde… samo na oba servera moraš imati postavljenu stranicu, domena uvjek postoji i pokazuje negdje.
Do sada sam najbrže prebacio u 2 dana, ovisi o registrima domena kad će poslati potvrdne mailove sa linkovima koje moraš kliknuti i sl.

Sama selidba domene općenito ne znači da bi server trebao prestati raditi, već kad promjeniš nameservere na domeni započinje proces propagacije novih name servera i neće svi istovremeno vidjeti novi server, tako da ako imaš neki forum ili sl, na starom serveru ga možeš zaključati i staviti obavijest.

Inače ne bi preporučio Hostgator jer sam ga koristio zadnjie 4 godine - od čega je zadnju godinu prečesto padao, pa sam odselio. Valjda ovisi o pojedinim serverima, često ih nakrcaju pa je veliki load. Da me zadrže su nudili da me prebace na drugi server, ali nema smisla…

Preseli dateteke na novi server i promjeni nameservere na domeni i kraj priče. Ne moraš selit domenu na hostgator, dovoljno je promjenit nameservere. Osim ako baš želiš i domenu prebacit kod hostgatora, ali i u tom slučaju nema razloga da sajt bude ‘down’.

A što se tiče hostgatora, ima nešto što bi te moglo zanimat pa imaš pm (kroz koju minutu).